8 Октомври, 2024 04:47 467 5

Алис Купър: Гръндж, пънк, диско...Хард рокът винаги е бил в основата на всичко ВИДЕО

  • алес купър-
  • музика-
  • хард рок

Звездата на шок рока и Роб Зомби тъкмо приключиха съвместното си турне “Freaks On Parade” (Изроди на парад) с гости Ministry и Filter в САЩ

Алис Купър: Гръндж, пънк, диско...Хард рокът винаги е бил в основата на всичко ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Рок легендата Алис Купър даде любопитно ново интервю за френското издание „Riff X“, в което основна тема се превърна звученето на групата му през всичките 50 + години, в които той е на голямата сцена.

Алис признава, че просто не може да се откъсне от корените на тази музика поради простата причина, че тя е красива и днес и хората я харесват.

Ето част от нещата, които споделя звездата:

„Аз така и не мога да избягам от класическия рок от 70-те години на миналия век, защото той просто работи. Това е фундаментална музикална конфигурация, всеки от нас може да проследи корените си до ранните The Beatles, Rolling Stones, Yardbirds. Едва когато се опреш на този фундамент, може да продължиш самостоятелно в някаква посока.

Истината е, че почти всяка една добра хард рок банда може да бъде проследена до Чък Бери и неговия уникален ритъм. Чак след това трябва да намериш начин да превърнеш това звучене в Алис Купър, Guns N’ Roses или Aerosmith. Важен е начинът, по който го правиш, така че собствената ти индивидуалност да струи от музиката.“

Легендата продължава:

„Някой някъде беше казал, че да говориш за музика е като да се опитваш да танцуваш и с това да обясниш на някой що е то архитектура например. Почти невъзможно е само да се говори за музика. Наложително е да я чуеш и после да я харесаш или пък не. Но в основата на всичко това е хард рока – един стил, който в продължение на 50 години не е изгубил от блясъка си. Гръндж, пънк, хип хоп, диско, всички тези стилове имаха своите силни моменти, но по средата винаги е стоял хард рокът. Винаги е бил там и винаги ще бъде. Разбирате ли, Led Zeppelin винаги ще бъдат Led Zeppelin. Пуснете ги на някое 16-годишно хлапе за пръв път и ще видите реакцията. О, да! Има нещо в тази музика, което никога няма да умре.“

Алис и тур бандата му и Роб Зомби тъкмо приключиха съвместното си турне “Freaks On Parade” (Изроди на парад) с гости Ministry и Filter в САЩ. То стартира на 20 август и завърши на 18 септември.

Мистър Купър e пионер на т.нар шок рок жанр (Мерилин Менсън, Роб Зомби и стотици други артисти, твърде много са да ги изброяваме). В основата си това е визуален хард рок, чиято цел е да шокира и провокира. Базиран е в голяма степен на филми и сериали на ужасите, подобна литература, гаражен рок, комикси и други. Често на концертите на Алис Купър могат да се видят електрически столове, гилотини, огромни влечуги и всякакви такива приятни неща. Купър обаче има и безпогрешно чувство за хумор и самоирония, което го превръща в уникален персонаж.

Симеон ЧЕШМЕДЖИЕВ, zrockradio.bg


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    1 2 Отговор
    Предпочитам да си остана при Чък Бери и Джими Хендрикс, ако ще слушам рок музика!

    Коментиран от #3

  • 2 Лорд Музика

    2 0 Отговор
    Готина статия и стаходни думи от един велик музикант.
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Защо ??? Чък Бери по скоро е рокендрол. И Алис е прав Хард Рока винаги се слуша .
  • 4 Име

    0 0 Отговор
    На последния концерт пускал надуваем тлъст фит!
  • 5 БгТопИдиот🇧🇬

    0 0 Отговор
    А. Купър натурален са-та.нист !