Last news in Fakti

31 Март, 2014 12:01 1 311 0

Трип хопът завладява София! След Tricky идват и Massive Attack

  • massive attack-
  • tricky-
  • концерт-
  • трип хоп

София вижда първа чисто новия спектакъл на бристолската трип хоп група MASSIVE ATTACK

След дългоочаквания концерт на Tricky, който ще се случи на 9 април в зала 3 на НДК, организаторите продължават щафетата от висококачествен музикантски маратон с невероятните Massive Attack.

Спирката на eмблематичния трип-хоп музикант Tricky в страната ни е част от световното му турне по повод деветия студиен албум – False Idols.

Албумът False Idols е още съвсем парещ. Самият Tricky признава, че е абсолютно влюбен във всеки от 16-те трака, а счита албума за най-завършеното дело в цялата си музикална кариера. И чуете ли ги, определено ще се убедите в това, а после дълго ще ги слушате на рипийт, защото False Idols определено е сред най-интригуващи музикални проекти за изминалата 2013-а, който заслужено отнесе всеобщо признание и позитивни реакции от фенове и критика.

И в този албум Tricky не изневерява на стила си, станал негова запазена марка. И не бихме сгрешили, ако го наречем стил „трики“, защото едва ли някой би се осмелил да даде точно определение на миш-маша от рок, хип хоп, хай арт, трип-хоп и... какво ли още не. Накратко – мистична и тъмна мелодика, „покрита“ от шепнещи, дълбоки и магични напеви, честно замесени с покоряващи и отнасящи вокали на различни гости музиканти. В този албум Tricky си колаборира с Francesca Belmonte, Fifi Rong, Nneka и Peter Silberman от The Antlers.

До съвсем скоро концертът на Massive Attack бе пазен в тайна от организаторите.

Това обаче няма да е просто обикновен концерт, а ще е световна премира на най-новия аудио-визуален проект на бандата, който ще се случи именно в София на 5 юни в Зимен Дворец на Спорта. Детайли за шоуто все още се пазят в тайна, но това, което знаем със сигурност е, че автор на концепцията е Robert Del Naja. В духа на все повече разпространяващи се протести срещу глобалните политически, икономически и военни безобразия спрямо живота и правата на обикновените хора, една от най-големите социално ангажирани музикални банди на нашето време – Massive Attack, е готова да изрази своята позиция чрез спиращ дъха пърформънс, който София ще види първа!

Главните заподозрени за създаването на музикалното течение трип-хоп, несъмнено една от най-иновативните и влиятелни групи на нашето време – Massive Attack, изумяват и най-добрите музикални познавачи с нетрадицонните си забърквания на бавен хип-хоп ритъм с нежни вокали, чувствени мелодии, дъб груув, соул и реге. Тази музикална „бъркотия“ от разнородни стилове незабавно се превръща в най-вдъхновяващата хомогенна смес от енергични звуци, които не можеш да спреш да слушаш отново и отново. Подобно на  лек наркотик музиката им изстрелва в паралелна съвършена реалност, към която неусетно ставаш зависим. Там със съзнанието ти се заиграват бристолските легенди Робърт Дел Найа (Robert “3D” Del Naja) и Грант Маршал (Grant “Daddy G” Marshall), създали нови правила в музиката с вечните сингли Unfinished Sympathy и Теаrdrop, обявени за топ музикални произведения на всички времена. Massive Attack продължават да омагьосват меломаните и да налагат „масивна атака“. В края на 2013-та Дел Найа обяви официално, че работят по нов студиен албум.

Организаторите, алармират, че тъй като датата е единствената на Балканите, се очаква за концерта в София да дойдат фенове от Румъния, Сърбия, Македония и Гърция. С оглед ограничения капацитет на Зимния двроец,  ранното закупуване на билети е препоръчително.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА