Last news in Fakti

23 Април, 2014 11:58 8 703 0

Почина Мария, съпругата на Стефан Данаилов (обновена)

  • стефан данаилов-
  • мария данаилова-
  • съпруга-
  • почина-
  • "пигмалион"-
  • павел васев-
  • народния театър

Снощи големият актьор се е почувствал зле и по настояване на директора на Народния театър представление с него е било отложено

Почина Мария, съпругата на Стефан Данаилов (обновена) - 1
Снимка: Стефан Марков

Съпругата на големия актьор Стефан Данаилов е починала тази нощ, съобщи за Факти.бг директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Павел Васев. От няколко дни Мария Данаилова е била в тежко състояние, с кислородна маска, в столична болница. Вероятната причина за кончината на една от най-известните в миналото манекенки в България е белодробни проблеми или инсулт. Мария, която от десетилетия е активна пушачка, напоследък увеличила драстично цигарите.

Снощи беше отложено представлението на спектакъла „Пигмалион“, с което Стефан Данаилов смяташе да ознаменува дългоочакваното си завръщане на академичната сцена, след като се пребори с онкологично заболяване. Директорът Павел Васев разкри, че сам е предложил на Ламбо култовата постановка да не се играе, тъй като целият екип видял колко е разтревожен той след завръщането си от свиждане с Мария в болницата.

Актьорът обаче държал да излезе пред публиката. „След като извикахме лекар и на Стефан Данаилов беше направена електрокардиограма, се разбра, че много рискуваме, ако не свалим представлението – призна Павел Васев. - Така той беше транспортиран в болница, където е бил стабилизиран“.

В момента дори директорът на Народния театър няма връзка с актьора, който преживява изключително тежки мигове. Мария е единствената съпруга на Данаилов. По-рано тя е била омъжена за неговия колега, режисьора Вили Цанков, от когото има син Росен. Ламбо го отгледа и е привързан към него като към собствено дете.

Екипът на Факти.бг изказва искрени съболезнования на големия актьор и семейството му.

От мое име и от името на всички в БСП искам да поднеса най-искрени съболезнования на Стефан Данаилов. Това заяви в Кърджали лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. "Мария беше изключителна жена, много искрен и достоен човек и невероятна опора за Стефан Данаилов. Тя бе голямо вдъхновение за него и в неговото творчество и в живота му и във всички премеждия, през които той е преминал до сега и е преодолял, във всяко едно отношение ", каза още той.

Станишев обясни, че е говорил днес с Данаилов и на него му е изключително трудно. "Искам да му кажа, че тя ще ни липсва ужасно много, на нейните приятели, на хората от БСП. Ние ще направим всичко възможно, тази загуба, която е невъзстановима да бъде по-леко понесена от него. Той ще усеща нашето рамо в този труден момент. Той знае, че може да разчита и на мен и на цялата социалистическа партия. За нас Ламбо е вдъхновение, нещо изключително във всяко едно отношение. Искам само да знае, че сме заедно с него", заяви соцлидерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА