11 Юли, 2014 12:41 3 550 1

Седем музикални звезди, пробили и в киното

  • кино-
  • музиканти-
  • холивуд

Музикантите могат да бъдат и силни актьори

Музиката и киното са две неща, които неизменно ходят ръка за ръка. По някой път дори се случва музиканти да се пробват като актьори. Естествено, резултатите в повечето случаи са доста противоречиви, а често дори разочароващи. Има и такива обаче, които са поставяли основата за много силна актьорска кариера на някой музикант. За това и Факти.бг ви представя най-успешните музиканти-актьори.

Еминем

Рапърът бе най-известният музикант в началото на новия век. Той реши да осребри славата си, изпълнявайки главната роля в почти биографичния си филм „Осмата миля“. Лентата се превърна  в култова за всички почитатели на хип хопа, а изпълнението на Еминем получи одобрението на критиците. Рапърът дори спечели „Оскар“ за най-добра филмова песен. Макар и да не се отдаде сериозно на киното, неговата единствена голяма роля определено ще си остане с култов статут.

Мадона

Мадона е едно от най-влиятелните имена в света на музиката за всички времена. Още със старта на музикалната си кариера обаче тя прави опити и като актриса. Макар повечето й филми да не са особено успешни, тя е участвала в някои страхотни заглавия. Такива са криминалният „Дик Трейси“и биографичният „Евита“. Именно Евита е връхната точка в кариерата на певицата. Във филма тя играе ролята на легендарната първа дама на Аржентина Ева Перон. Лентата, снимана по един от най-култовите мюзикъли за всички времена, печели „Оскар“ за най-добра филмова песен.

Джон Бон Джови

„Бон Джови“ е една от най-великите групи на всички времена. През 90-те години на миналия век нейният вокалист пък бе обсебен от идеята да се утвърди като актьор. Той започна с малка роля в „Луната на Валентино“ и постепенно се утвърди като сериозно име в Холивуд. Последваха серия от роли в малки филми, за да се стигне до водеща такава в историческия „U-571”.  Военната драма донесе на Джон много хвалебствия и одобрението на критиката. Някои специалисти дори виждаха в негово лице следващата голяма холивудска звезда. Той обаче така и не успя да осребри успеха си, като постепенно се оттегли от киното, снимайки се периодично в малки продукции.

Уитни Хюсътн

Още в началото на своята кариера Уитни играе роли в няколко телевизионни продукции. С избухването на музикалната й слава, тя получава главна роля във филм, въртящ се основно около нея. „Бодигард“ е един от най-култовите романтични екшъни, превърнал се в класика още с излизането си по кината. Лентата е истинска музикална феерия, а песента "I Will Always Love You"   е най-добрият саундтрак за всички времена. Уитни така и не можа да повтори успеха си от „Бодигард“, но самата лента е толкова влиятелна, че й е запазила място в историята на киното.

Айс Кюб

Айс Кюб е едно от най-влиятелните имена на рап сцената. Като изпълнител, продуцент и текстописец той е една от най-големите хип хоп легенди в музикалната история. Изведнъж обаче той реши, че киното е неговото признание и днес сякаш е по-познат като актьор, отколкото като музикант. Кариерата му в Холивуд започна още в началото на 90-те, като най-често играе ролите на гангстери и полицаи в екшън-комедии. Той направи име със заглавия като „Момчетата от квартала“, „Трима крале“ и „Анаконда“. Неговият филм „Ченге за един ден“ пък се превърна в изненадващия хит на тази година.

Франк Синатра

Любимият певец на Америка и един от най-големите музиканти на всички времена, Синатра е и една от най-големите филмови знаменитости на 50-те и 60-те години на миналия век. Той играе основно във военни драми и гангстерски криминалета. Върхът в кариерата му е лентата „Оттук до вечността“, за която през 1953 г. печели „Оскар“ за най-добра поддържаща роля.


Джаред Лето

Лето се опитва да пробие като актьор от 1990 г. Славните му дни идват с формирането на групата „30 SECONDS TO MARS „ , която го превръща в рок идол. След това идват и роли в силни филми като „Боен клуб“, „Американски психар“ и „Александър“. Актьорският си връх той постигна с филма „Клубът на купувачите от Далас“, за който взе „Оскар“ за поддържаща роля.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Забравили сте Краля! Къде е Елвис? А и много други,че и цели групи като Бийтълс например