Last news in Fakti

16 Юли, 2014 07:25 13 391 11

8-те най-зарибяващи компютърни игри

  • копютърни игри-
  • геймъри-
  • мания

Игри, които могат да обрекат живота ви на седене пред компютърния монитор

Компютърните игри са манията за всеки тийнейджър и подрастващ. Естествено те са способни да направят и от много възрастни неподвижни зомбита, живеещи само за да седнат пред монитора на своя компютър. За това и Факти.бг ви предлага списък на най-зарибяващите компютърни игри.

Minecraft

Какво по-зарибяващо от това да имаш възможността да създадеш собствен виртуален свят. Играта представлява същинско онлайн лего, в което геймърът изгражда собствена вселена от замъци, блокове и структури, които трябва да защитава от различни напасти и климатични бедствия. Тук самият играч определя развитието на играта, която е способна да го прикове на въртящия се стол за неизброим брой часове на ден. Все пак всеки мечтае да създаде собствен свят.

Angry Birds

Идеята на тази игра е брутално абсурдна, но точно това я прави и гениална. Геймърът изстрелва птици по прасета, укриващи се в най-различни укрепления. Тази концепция може да звучи и абсурдна, но е застанала в основата на най-популярната мобилна игра в света. Милиони хора са прекарвали часове, преследвайки екзистенциалната цел да свалят колкото се може повече прасета със своите птици. За някои от тях единственият начин да си починеш пълноценно е именно чрез няколко часа пред мобилния телефон и потъване във войната между прасета и птици.

Counter-Strike

Една от най-популярните онлайн игри за всички времена. Изключително проста идея, но в същото време много ефективна. Отборът на полицаите се изправя срещу отбора на терористите. Целите са прости. Или завладей флага на противника или заложи бомба в базата му, естествено междувременно избивайки всички негови членове. Тази игра има вярна фен база от вече 13 години и сякаш няма начин да излезе от мода. Един от съществените спомени на всички хора под 30 години е как някога са стояли в някоя опушена компютърна зала, изтребвайки се онлайн със своите приятели.

Grand Theft Auto

Тази игра ви дава шанса да се превъплътите в истински американски гангстер, който краде коли на поразия, трепе полицаи и забърсва мадами. Този микс направи от GTA една от най-популярните серии от игри на всички времена. Геймърите просто са луди по това да крадат коли и да тормозят спокойните граждани в своя онлайн свят.

Football Manager

Футболен симулатор, който ви позволява да практикувате най-тънките особености в треньорския занаят.  Ето ви място, в което български отбор може да спечели Шампионската лига, Кристиано Роналдо да играе в ЦСКА, а Лионел Меси в Левски. Всъщност играта изисква солидно умствено усилие, тъй като геймърът трябва да се занимава с най-дребните подробности в развитието на своя клуб, от селектирането на футболистите, през формирането на бюджета, че чак до плащането на заплатите на чистачките. Всеки млад футболен фен пренася своята мания по играта в този симулатор, запълвайки дните си, представяйки си, че е в костюма на Жозе Моуриньо или Фабио Капело.

The Sims

Една игра, която се превърна във феномен на поп културата. В нея всъщност геймърът изпълнява ролята на Бог. Той създава свой собствен град, създава неговото население и решава как да протече живота на цели семейства. The Sims е един огромен сапунен сериал, в който вие сте сценарист, режисьор и повелител. Играта общо взето е безкрайна, а някои геймъри отдават живота си, потапяйки се в нейната безкрайност. Все пак всеки иска да е всесилен.

FIFA

Милиони геймъри са прекарали стотици часове в практикуване на виртуален футбол. Общо взето е по-лесно да поемеш контрола над Роналдо или Меси и чрез няколко клавиша да спечелиш Шампионската лига, от колкото да пориташ  наистина в градинката пред блока. Играта наистина е способна да обсеби цялото време на обикновения човек, превръщайки го във властелин на виртуалната футболна вселена.

World of Warcraft

Това е най-играна компютърна игра в историята и това не е случайно. WoW ви прави герой в най-вълнуващия фентъзи свят, който е създаван някога. Можете да прекарате часове само в изследването на този свят, като в същото време вдигате левъли и събирате магически предмети, превръщайки вашия герой в истинско страшилище. Това е истинска виртуална вселена, чрез която човек бяга от реалния свят, отдавайки се на приключения и бой с древни създания. През последните години милиони геймъри са се губили в този свят, прехвърляйки реалния си живот в компютърния. Всъщност е много по-лесно да осъществиш социален контакт във формата на бляскав рицар, от колкото като нормален човек. Точно тази формула помага на WoW да обзема човешки животи през последните 10 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курти Куртев

    4 0 Отговор
    ...........Call of Duty, Battlefield, Crysis , Assetto Corsa, rfactor 2 и много други..........
  • 2 Стоян Стоянов

    5 1 Отговор
    за WoW съм абсолютно съгласен - познавам хора, за които животът е World of Warcraft. Играта наистина е уникална, но е прекалено заразителна - браво на Blizzard за пореден път!
    В моята лична класация обаче си остава GTA: San Andreas като фаворит. Имам доста часове прекарани пред PC-то именно заради San Andreas и Vice City
  • 3 Ивайло Желев

    2 1 Отговор
    Определено WOW води класацията.. няма такъв филм
  • 4 Fred

    4 1 Отговор
    А къде е World of tanks?

    Коментиран от #11

  • 5 dani kan

    1 1 Отговор
    Borderlands 2 !!! Голяма зарибявка е
  • 6 M3 E30

    1 1 Отговор
    CS е игран от много хора малките изисквания които г/д няма компютър на който да не върви за разлика от новите GTA който тръгват само на "супер компютрите"

    Коментиран от #7

  • 7 M3 E30

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "M3 E30":

    заради малките изисквания ...
  • 8 Виктор Георгиев

    3 0 Отговор
    не знаех, че в българският език има дума "левъли" :) Също така повечето от тези игри са доста далеч от топ10..... Автора на статията явно не е чувал за Diablo, Lineage, Dota, League of Legends, Battlefield, World of Tanks, Skyrim, Lara Croft, Civilization, Heroes, Eve Online, StarCraft, HalfLife, Quake, Doom, Age of Empires, Rome: Total War и т.н. схващате идеята :) Need for Speed, Unreal Tournament....
  • 9 Pavel Krystev

    1 1 Отговор
    :P
  • 10 koko16200

    0 1 Отговор
    Kade e League of Legends?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.