Last news in Fakti

9 Август, 2014 12:18 1 714 0

"Пирогов" дарява на Мизия дезинфектанти, Варна - гумени ботуши и кофи (обновена)

  • мизия-
  • "пирогов"-
  • дарение-
  • варна-
  • гумени ботуши-
  • иван портних-
  • доброволци

Градът се нуждае и от доброволци за разчистването на тинята и падналите къщи

"Пирогов" дарява на Мизия дезинфектанти, Варна - гумени ботуши и кофи (обновена) - 1
Дарението ще спомогне за недопускането на разпространението на зарази. Снимка: БТА

"Пирогов" направи дарение за хората в Мизия. Днес в 10 часа пред сградата на общината в града специален пратеник на лечебното заведение предаде безвъзмездната помощ.

„Съпричастни с проблемите и болката на пострадалите в Мизия, от "Пирогов" даряваме неща, които са необходими за по-бързото почистване и недопускането на разпространението на зарази“, съобщиха от пресцентъра на болницата. 

Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н. И. Пирогов" дарява на Мизия дезинфектанти, течни сапуни, ръкавици и маски. 

В дарението влизат 1050 броя маски, които в болницата се използват от екипите в операционната; 250 чифта стерилни ръкавици, 4 литра дезинфектант за повърхности, 2 литра дезинфектант за ръце (за дезинфекцията на ръцете на един човек са необходими около 5-7 г от препарата), 10 литра течен сапун. 

Общата стойност на дарението е около 450 лв. 

600 чифта гумени ботуши, 200 кофи, 3500 маски, гащеризони и лопати изпрати пък Община Варна в помощ на пострадалите от Мизия и Бяла Слатина, съобщи кметът Иван Портних. Малко по-рано, с помощта на „Хисар”, морската столица изпрати и камион с вода. Даренията стават след разговори с местните управи, които подават информация от какво имат нужда.

„Не може да бъдем безучастни към трагедията на хората, още повече, че преживяхме такава преди месец. В тежките дни на бедствието в Аспарухово получихме помощ от хиляди доброволци, които дни наред чистиха кал, отводняваха, възстановяваха и даряваха, за което им благодаря отново. Днес е наш ред да помагаме”, каза Иван Портних.

Мизия се нуждае от доброволци за разчистването на града от тинята и падналите къщи, съобщи ТВ7. Пожарната успя да отводни по-голяма част от домовете и дворовете и сега хората се мобилизират да чистят.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА