Last news in Fakti

11 Октомври, 2014 17:02 2 454 0

Ким Чен Ун си взел 100 дни болнични

  • ким чен ун-
  • травми-
  • кндр-
  • болнични

Правителствен източник твърди, че лидерът на КНДР продължава да контролира държавните дела

Ким Чен Ун си взел 100 дни болнични - 1
Ким Чен Ун се включил лично във военните учения. Снимка: АП/БТА

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун, който от 3 септември не се е появявал на публични места, е увредил сухожилията си, заявил пред „Ройтерс“ източник от правителството на Северна Корея.

По думите му, държавният глава получил травми по време на военни учения в края на август и началото на септември. Той наредил на генералитета да вземе участие в ученията и лично се включил в тях. Заради наднорменото си тегло Ким наранил глезена и коляното си, но в началото не обърнал внимание, продължил да накуцва и състоянието му се влошило. За да се възстанови, щели да му бъдат необходими около 100 дни, но той продължавал да държи държавните дела под пълен контрол, твърди източникът.

Вчера лидерът на страната не се появи на честванията по случай 69-годишнината на Работническата партия, което засили слуховете за тежкото му здравословно състояние и за държавен преврат в КНДР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА