Last news in Fakti

5 Ноември, 2014 12:18 1 480 1

Лидерът на Северна Корея Ким Чен ун вече без бастун

  • северна корея-
  • ким чен ун-
  • киста-
  • глезен-
  • бастун-
  • здравословно състояние

Лидерът на КНДР е имал киста на левия си глезен

Севернокорейските медии публикуваха снимки на техния върховен лидер Ким Чен ун, който върви без бастун по време на военна среща. Така обориха спекулациите относно неговото здраве, съобщава Би Би Си.

Ким отсъстваше от публичното пространство в продължение на почти шест седмици. Неочаквано се появи по време на събитие миналия месец, на което обаче се придвижваше с помощта на бастун.

Южнокорейското разузнаване заяви, че севернокорейският диктатор е претърпял операция на глезена за отстраняване на киста.

Здравето на Ким Чен ун е било обект на много слухове през последните години. Някои дори твърдят, че той може да страда от подагра или проблеми с бедрата.

Най-новите снимки, които излязоха във вестник Родон Синмун в сряда, показват, среща на  Ким с военни командири.

Севернокорейската информационна агенция KCNA обяви, че Ким е присъствал на заседание на армията в понеделник и вторник и дори позира с участниците за снимки.

Севернокорейският лидер пропусна ключово политическо събитие през октомври - годишнината на неговата управляваща партия. Въпреки тогавашното му отсъствие Южна Корея заяви, че е сигурна, че той все още е най-важната фигура в страната.

По-късно южнокорейското разузнаване обяви, че Ким е получил киста на левия си глезен през май, която притискала нерв и причинила подуване на глезена.

Екип от европейски медицински експерти са били транспортирани в Пхенян през септември или октомври, за да лекуват левия глезен на диктатора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паисий

    1 0 Отговор
    Пише се "обориха", а не "убориха". Освен това "ун" е част от името на диктатора и е правилно да се пише с главна буква. Не, че ми пука за това, но правописът си е правопис.
Новини по държави: