Last news in Fakti

11 Октомври, 2014 22:10 1 308 0

Експертизата от Хамбург: Британецът в Скопие не е починал от ебола

  • ебола-
  • македония-
  • британски гражданин-
  • почина-
  • хотел-
  • скопие-
  • аутопсия

Карантината е вдигната, 25-те гости на хотела могат да го напуснат

Експертизата от Хамбург: Британецът в Скопие не е починал от ебола - 1
Здравните власти в Македония обявиха експертизата от Хамбург: ебола няма! Снимка: МТВ

Резултатите от лабораторията в германския град Хамбург доказаха, че причината за смъртта на британския бизнесмен, който почина в хотел в Скопие, не е опасният вирус ебола, съобщиха vesti.mk и местният в. „Вечер“. Карантината за 25-те гости на хотел „Супер 8“, където той прекара последните дни от своя живот, беше отменена и те вече са свободни да го напуснат. От Хамбург са изпратили анализите на македонското Министерство на здравеопазването.

Д-р Йованка Костовска от отдела за превантивна здравна защита обяви, че всички необходими мерки са били взети от здравните власти, дори ако е ставало дума за опасното заболяване. Над 60 здравни работници и няколко институции са били включени в справянето с рисковата ситуация. Тялото на британския гражданин е подготвено за аутопсия, за да се установи от какво точно е починал за толкова кратък срок след хоспитализацията. Възможно е да става дума за друго вирусно заболяване, за което обаче карантина не се налага. Предположенията обаче клонят, че причината за леталния изход може да е напреднала степен на алкохолизъм.

Починалият - 57-годишният Джефри Колинс, и неговият спътник Майкъл Инглиш били икономически съветници на македонското правителство за привличане на чуждестранни инвестиции.

Според македонските журналисти, чужденците, които били стреснати не на шега от пребиваването на хора с медицинско облекло и скафандри в хотела им, сега поне ще могат да разказват в първо лице за преживяванията си от случая, за който гръмнаха всички световни медии.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА