Last news in Fakti

16 Декември, 2014 14:44 3 012 2

Британска режисьорка се омъжи за вожд на индианско племе

  • сара бегъм-
  • племе-
  • режисьорка

Това било условието, за да може да заснеме документалния си филм

Британска режисьорка се омъжи за вожд на индианско племе, за да може да заснеме документален филм, съобщи „Мирър“.

26-годишната Сара Бегъм винаги е мечтала да заснеме документален филм за някое от индианските племена, населяващи региона около Амазонка. Тя е завършила кинематографско училище и в един момент решила да похарчи всички свои спестявания, за да наеме оператор и озвучител, с които да заснеме мечтания си филм.

Екипът отпътувал за Еквадор и след няколко дни навлязъл в джунглата, където открили членовете на малко известното племе Хуоараони, което населява Националният парк Ясуни. Оттам обаче казали на Сара, че ще й позволят да снима филм за тях, само ако се омъжи за един от членовете на племето. По този начин тя е щяло да изгради емоционална връзка с племето, която да гарантира, че ще отправи правилното послание за опазването на неговите земи.

В крайна сметка Сара се съгласила и се омъжила за вожда и главен воин на племето Гинкто, който е на възраст над 50-те. За нейно щастие обаче церемонията е била само ритуална и след това не й се е налагало да извършва някакви съпружески задължения или да има сексуален контакт със своя съпруг.

По време на сватбената церемония хората от племето казали на Сара, че ще е я направят кралица. Тя описва Гинкто като мил и забавен човек, който проявявал постоянен интерес към нейния живот в Лондон и нейното семейство. Той общувал с нея чрез един от воините, който говорел испански. На английски превеждал операторът на Сара. Брачната церемония позволила на режисьорката да стане част от живота на племето и да се запознае в максимална степен с неговите проблеми и традиции.

Филмът вече е заснет и се казва „Амазонски души“. Сара вече го е представила на филмовия фестивал в Кан. Основната идея на филма е да покаже традиционния живот на амазонските племена, затруднен от засилено замърсяване и изсичането на джунглата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Тя и без това прилича на индианка..
  • 2 ддд

    0 0 Отговор
    Само пари са им главите..........