Last news in Fakti

1 Януари, 2015 15:57 2 701 8

Рекордно ниска раждаемост у нас през 2014 г.

  • бебета-
  • раждаемост-
  • родени

Броят на мъртвородените и детската смъртност в България са по-високи от средното в ЕС

През изминалата година се родиха рекордно малко бебета. Това показва информационната система на ражданията към Здравното министерство, предаде bTV.

До момент в системата са вписани близо 63 000 раждания за цялата страна.

Съществува огромна разлика в раждаемостта в различните области на страната.

Най-много бебета са родени в столицата – 15 470, в Пловдив – 7051, Варна – 4742 и Бургас – 3494. Най-малко бебета са родени в Разград – 500, Видин – 520, Смолян – 597.

Броят на мъртвородените и детската смъртност в България са по-високи от средните за Европа.

„Интересното е това, че тя е много ниска в големите градове и много висока в малките населени места”, отбелязва д-р Емилия Ташева от Медицински дейности и електронно здравеопазване към министерството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 2 Отговор
    Властта или е тъпа,или лицемерна в искането си эа новородени.Няма начин да не се сещат че спокойно могат да наемат цяла армия беэработни да дупчат преэервативите с топлийка на половин работен ден,ама не-ще прилъгват хората да эачеват със жълти стотинки...

    Коментиран от #4

  • 2 ххх

    2 0 Отговор
    Раждат си децата в чужбина/младите/,
    където работят и живеят

    Коментиран от #8

  • 3 Да ама не

    2 0 Отговор
    63000 раждания- сигурно половината са от малолетни циганки, бъдещи многодетни майки на държавна хранилка до живот ...
  • 4 тошибиян

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    аз като не намирам жена за секс и целия кондом да отрежеш пак ефект няма....пък и да стан егрешката което при мене е равно на 0 ще последва аборт или ако се запъне жената шута по стълбите в 4 месец и си4ко приклю4ва няма смисъл да се разжда още 1 консуматор и роб на системата тук
  • 5 БаДкА

    1 0 Отговор
    От тези сухи цифри изкарайте броя на родените цигани и ще разберете вече какво е демографска криза !
  • 6 Монго

    0 0 Отговор
    Сещам се за един стар виц-"Циганчето Хасан донесъл в къщи двойка от училище, баща му изкарал каиша и го попилял,малкия през сълзи и сополи го попитал:
    -Тате що ме биеш бе, турчето Мюмюн и българчето Петьо имат повече двойки от мен ама бащите им не ги млатят?
    Бащата отговорил:
    -Тях не ги мисли, турците ще отидат в Турция, българите в Европата, а кой ще управлява тази държава тогава..."
  • 7 СЕКСА

    0 0 Отговор
    Истината:Не сме в цветущо икономическо състояние,но нашите баби като са имали по 4-5 деца да не им е било лесно?
    Изкалпазани се българката-едно време основното нещо на жената е било да си гледа децата.къщата-семейството.Сега процента на тези млади българки е все по-малък,пък и те-не им се ражда повече от едно -страшно трудно се гледат деца,а по кафетата е лесно!Бабите ви,мили момичета са били по-зле от вас -ама благодарение на тях сме още нация!Стискайте си ги- за вашите дъщери си помислете какво ги чака?
  • 8 СЕКС 2

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ххх":

    Да,а дали ще искат да се върнат-оправихме генофонда на Америка„Канада.....Не ги виня,то и аз смятам да се местя,още -4 за отрицатения прираст.Скоро умните глави в София които милеят за нацията ще управляват една мургава България,по-скоро пародия на държава!Пу, никакво нацинално самосъзнание нямат-жалко,да си една от най-старите нации на света.Иде края и на последната Българска държава,политиците ни ще я разрушат-отидоха им имотите !