Last news in Fakti

9 Януари, 2015 17:01 2 824 1

Бургаски лекари захвърлиха престилките си

  • бургаски лекари-
  • захвърлиха-
  • престилките си

Започнали са работа в чужбина

22 лекари са напуснали МБАЛ-Бургас през 2014 година, съобщиха за Gramofona.com от здравното заведение. Броят на напусналите  медицински сестри и средния медицински персонал е 58. Основната причина не само за Бургаската болница, а за болниците в цялата страна е възможността да се реализират в чужбина срещу по-добро възнаграждение. По данни на Българския лекарски съюз за изминалата 2014 г. 500 лекари са напуснали страната и са започнали работа в чужбина.

Хвърлили те престилки са специалисти с редки специалности – хирурзи, кардиолози, инфекционист. Напусналите медицински сестри са в по-млада възраст, докато напусналите лекари са специалисти (с взета специалност), над 40-годишна възраст.

Статистиката сочи, че след като напуснат бургаската МБАЛ, медиците най-често отиват  да работят в чужбина. А там определено те се реализират успешно.

Част от напусналите в последните години медици са постъпили на работа в болници в Англия, Белгия, Франция, уточниха още от болницата.

В момента болничното заведение търси да назначи специалисти по нефрология, хирургия, гастроентерология, кардиология, урология, педиатрия. На мястото на напусналите има новопостъпили, но болницата продължава да изпитва недостиг на кадри. В момента свободните работни места за лекари са 21, а за медицински сестри – 20.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яхуу

    3 0 Отговор
    Ми нормално, то строителите бягат та лекарите ли?