Last news in Fakti

21 Януари, 2015 14:46 1 485 3

Правителството стои зад Москов и здравната реформа

  • правителството-
  • здравна реформа-
  • оставка-
  • петър москов-
  • борисов

Борисов препоръча на министрите си да съобразяват изказа си

Правителството стои зад Москов и здравната реформа - 1
Снимка: БТА

„Правителството стои твърдо зад здравната реформа и действията на здравното министерство. Стоя зад министъра и неговите професионални действия”. Това заяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание в коментар по повод исканата от ДПС оставка на министър Петър Москов.

В същото време той препоръча на членовете на кабинета да съобразяват изказа си с позициите, които заемат.
Министър-председателят отново подчерта, че лично е гарант за това, че кабинетът никога няма да допусне ксенофобски действия към малцинства или етноси. „В самия кабинет имаме много представители на етносите и за нас те са братя, сестри и няма от какво да се притесняват”, изтъкна премиерът.

Факти.бг припомня, че от ДПС поискаха оставка на здравния министър заради "ксенофобските изяви и лъжите", изречени от Петър Москов , ако това не се случи партията ще започне  консултации за вот на недоверие. 
От движението посочиха, че през ноември миналата година здравният министър е заявил в парламента, че има регистрирани 225 нападения над лекари, 175 от които са извършени от роми, а по данни на МВР случаите са 17.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 аз

    0 0 Отговор
    Браво Бойко,браво Борисов.Един път и ти да направиш нещо правилно.Няма да се даваш на фесовете

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "аз":

    „В самия кабинет имаме много представители на етносите и за нас те са братя, сестри и няма от какво да се притесняват”