17 Април, 2015 00:36 1 308 1

Да изминеш 60 000 км. с колело

  • “cycle americas”-
  • колело-
  • вячеслав стоянов-
  • яна меламед

Инициаторите са Вячеслав Стоянов и Яна Меламед

Велосипедната експедиция “Cycle Americas”, ще стартира на 01.06.2015 от северният полярен кръг, начална точка Дедхорс, щата Аляска. Експедицията ще посети всички държави в Северна и Южна Америка до самият край – огнената земя, Ушуая, Аржентина, през пролетта на 2017г.

Инициаторите са Вячеслав Стоянов и Яна Меламед, които са обединени от идеята да приложат нестандартен подход за подобряването на живота на планетата. Темите, които засягат са замърсяването на Земята и изчерпването на нейните ресурси, както и безопасната вело-инфраструктура. Чрез един позитивен метод ще насърчат хората да действат заедно за едно по – чисто бъдеще. Насърчаването ще е чрез парична награда, която те ще набират по време на велосипедна експедиция “Cycle Americas”. Наградата ще се набира чрез интернет страницата www.cycle4recycle.com  от хора, които ще даряват пари за каузата. Пълната версия на уебсайта в момента се разработва и ще бъде обявена преди старта. Парите ще се събират чрез дарителска сметка, създадена от спонсорите и партньорите на експедицията. Поощрен ще бъде проектът, който ще помогне за изчистване и опазване на околната среда в глобален мащаб. Кандидатите ще споделят своите идеи на споменатият сайт и ще бъдат разглеждани и оценявани от хората в мрежата. Най – харесваните осем проекта ще бъдат финално оценени от жури.



На територията на двете Америки живеят общо 954 000 000 души от 35 държави на площ от 42 549 000 км2. По време на тази дълга експедиция екипът, през цялото време ще редува смяната на заселени и безлюдни места, ще се среща с хора от различна националност и култура и ще разбере какъв е начинът на мислене по отношение на околната среда в различните държави. През целия период велосипедистите ще спят на открито и сами ще готвят храната си. Този живот ще ги доведе до състояние, в което вече няма да има значение откъде са или къде се намират, ще загубят всякаква националност и религия, историята ще стане една за всички народи и тогава ще изпитат национална принадлежност към всички държави и техните проблеми. Всичко това ще им помогне да постигнат комуникация на лично ниво с хората по пътя. Знаят, че това е най – истинският начин да предизвикаш някого да действа, защото почистването и опазването на общият ни дом не е просто работа на тази или онази организация, а социален процес.

По – висшата цел стояща зад тази експедиция е да се направи опит за обединяване между различни националности и култури, с надеждата всички да се грижат един за друг, а всички заедно за общият ни дом – планетата Земя. Вячеслав и Яна  знаят, че няма значение от къде си, а колко е широк твоят поглед към света. В крайна сметка великите дела се постигат от обикновени хора.

Презентацията, на която хората ще могат да получат повече информация за проекта и за това какви изненади и планове имат двамата приключенци, какво ще правят по време на двугодишната си експедиция, ще се състои на 22.04.2015г, от 19ч в център за цялостна трансформация – Мандала, на бул. Мария Луиза 58, ет5 (сградата на Карфур).
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко Добрев

    0 0 Отговор
    Респект!