Last news in Fakti

8 Май, 2015 15:12 1 412 0

Операция с консултант от всяка точка на света

  • иец-
  • изложение-
  • медицина
Операция с консултант от всяка точка на света - 1

На 49-тото издание на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ посетителите ще могат да се запознаят с възможностите на интегрираните операционни зали. Това ще се случи от 13 до 15 май в Интер Експо Център.

Тези операционни зали дават възможност за контрол от една точка на цялото оборудване  – операционна маса, операционна лампа, ендоскопска камера, общо осветление и др..Иновативната функция „Телемедицина“позволява да се прави аудиовизуална връзка с консултант от всяка една точка на света или аудитория с цел обучение. Връзката с болничната информационна система дава бърз достъп до всички изображения от образна диагностика, информация за приложено медикаментозно лечение до изследвания на пациента и архивиране на видео от операцията.

Други съвременни решения в медицината, които ще бъдат представени на изложението са модулни операционни зали. Те са съвременно решение за гарантиране най-висок стандарт, хигиена и ремонтопригодност. Изграждат се със стенни конструкции от неръждаема стомана, устройства за създаване на ламинарен поток над операционното поле, автоматични врати, режими на общо осветление според типа операция, инсталации за медицински газове.

Удобство и максимално ниво на хигиена в операционната зала

Други експонати, които посетителите ще видят на изложението са високотехнологични надкреватни панели в различни цветове. В комбинация със стенните панели стават част от интериора на болничните отделения. Телемониторингът се развива и в друга насока. Камери се вграждат в операционните лампи, които предлагат наблюдение в реално време на операции.

На разположение на медицинските специалисти ще бъде също таванен тунел за реанимация, проектиран с мисъл за осигуряване на максимално удобство за работа на медицинския персонал и сигурност за пациента. В корпуса на реанимационния мост са вградени дози за медицински газове, LEDосветление над главата на пациента, повиквателен бутон в ръката на пациента. За гарантиране максимално ниво на хигиена корпусът на реанимационния мост е покрит с антибактериална боя, гарантираща 100% защита от бактерии.

Повече за новите продукти, системи и технологии ще научите ТУК.

Тази година на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще участват близо 180 компании от 12 държави, които ще представят около 120 новости в двата сектора на медицината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА