Last news in Fakti

5 Юни, 2015 02:56 1 561 0

Камилският грип прогонил 7000 туристи от Южна Корея

  • вирус-
  • южна корея-
  • mers-
  • камилски грип
Камилският грип прогонил 7000 туристи от Южна Корея - 1
Снимка: АП/БТА

Близо 7000 туристи са отменили своето пътуване в Южна Корея заради бушуващия в страната грипен вирус на Близкоизточния респираторен синдром (MERS), съобщава АП.

Голяма част от тях са от Китай и съседни страни от Азия, уточняват от Корейската туристическа организация. През юни се забелязва пик на резервациите на туристите от чужбина за Южна Корея. Този показател в момента е 20% спрямо миналата година.

От здравното министерство в Сеул потвърдиха, че броят на заболелите от MERS е достигнал до 35 души. Вече има потвърждение за три смъртни случаи.

Разпространението на MERS може да има негативен ефект върху туристическата индустрия. Много чужденци могат да отложат или отменят пътуванията. Юни е първият месец, в който хората излизат в лятна отпуска.

Съседни страни пък могат да наложат ограничения при пътуванията на южнокорейски граждани, което ще се отрази на туристическите агенции.

400 основни училища бяха затворени в Южна Корея. Повече от 1300 души в страната са поставени под различни нива на карантина.

Епидемията в Южна Корея причини тревога в международната общност, тъй като вирусът може да се разпространи изключително бързо, дори от само един заразен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА