Last news in Fakti

29 Юни, 2015 02:00 2 531 1

Джокович използвал непозволени приоми

  • джокович-
  • непозволени приоми-
  • борис бекер-
  • правилата-
  • глобен

Интервю с Борис Бекер изобличило, че световният номер 1 получавал тайно помощ

Новак Джокович се оказа в много срамна ситуация точно преди началото на Откритото първенство на Великобритания.

Треньорът на сърбина - Борис Бекер, разкри в интервю, че с Ноле имат тайни знаци и сигнали, с които си общуват по време на официалните двубои. Признанието на германския специалнист обаче е в нарушение с правилника на ATP, според който всякакъв вид подсказване, помощ и консултиране между тенисист и треньорски щаб е забранен.

"Мисля, че има специална връзка, някакъв вид разбирателство между състезател и треньор, заяви Бекер на въпрос дали говори с Джокович по време на мачовете. - Очевидно върша работата си и двамата имаме особена връзка. Има моменти, когато той ме поглежда и има нужда от уверение, че прави точните неща на корта. В щаба си имаме начини да му кажем дали действа правилно, или не. От него зависи обаче дали ще промени играта си", обясни носителят на шест титли от Големия шлем.

Според разпоредбите на ATP и ITF не е разрешено тенисистите да получават наставления и съвети от треньорите си.

"Състезателите нямат право да се консултират с треньорите си по време на мачовете (включително и на загрявката). Комуникация от всякакъв вид - вербална или чрез знаци, се приема за помощ", гласи правилникът на Международната тенис федерация.

Джокович вече има опит с нарушаване на тези правила. През 2011 година на Откритото първенство на Австралия той бе глобен с 1500 долара по същата причина. Заради помощ от треньорския щаб той отнесе санкция от още 2000 долара две години по-късно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ато гос

    0 0 Отговор
    Той си хапва милиони, обаче те му сложили глоба 2000$ - май правилата са ги писали в нашия Парламент...