Last news in Fakti

1 Юли, 2015 10:52 874 0

Атака е против тоталната приватизация на болници

  • атака-
  • приватизация-
  • болници

Атака е против  Министерството на здравеопазването да приватизира болниците, ако тиражираното в медиите е вярно. Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на Атака Волен Сидеров.

Националистите са категорични, че болниците трябва да бъдат на държавен бюджет, за да може да бъде спазена Конституцията. В основния закон на България е записано, че всички български граждани имат равен достъп до медицински услуги, което в момента не е така.

„Не приемам такава тотална приватизация. За мен това са крайно либерални мерки, които ще влошат и системата на здравеопазването“, заяви пред журналисти Сидеров и добави, че по този начин по-бедната, преобладаваща част, от обществото няма да има достъп до здравни услуги. „Не отиваме към социална държава, както пише в основния закон, а към неолиберална от американски тип държава“, посочи той.
Към момента нито здравният министър Петър Москов, нито социалният Ивайло Калфин е потърсил парламентарната група на партия Атака, за да изложат вижданията и мотивите си за предлаганите през медийното пространство промени. Националистите са готови да изслушат и двамата, за да могат да формират политическата си позиция по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА