Last news in Fakti

17 Юли, 2015 10:20 1 580 0

В „Св. Анна“ показаха нови практики в кардиологията

  • кардиология-
  • практики-
  • света анна

В Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Св. Анна“, вчера се проведе симпозиум, на който д-р Димитрий Кухели от Словения демонстрира иновативни практики за лечение на пациенти с хронична артериална недостатъчност на крайниците. Домакин на симпозиума беше доцент д-р Божидар Финков. Присъстваха интервенционални и инвазивни кардиолози и съдови хирурзи от цялата страна.

В рамките на симпозиума, гостът от Словения извърши успешни операции на четирима пациенти, демонстрирайки нестандартни подходи с достъп през политеална артерия.

Като позитивна тенденция беше отбелязан фактът, че Клиниката по кардиология към УМБАЛ „Св. Анна“ все по-успешно се специализра в операциите за възстановяване на пациенти с хронична артериална недостатъчност на крайниците (ХАНК).

Д-р Димитрий Кухели е Заместник-директор на Института по клинична радиология в Любляна и Началник на отдела по интервенционна радиология в Медицинския университетски център в Любляна, Словения.

Доц. Д-р Божидар Финков е Началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Св. Анна“ и е Председател на Българското дружество по интервенционна кардиология, член на Европейското дружество по кардиология. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА