Last news in Fakti

15 Септември, 2011 22:49 5 067 0

Бижутата на Елизабет Тейлър чупят рекорди

  • eлизабет тейлър

Освен многото си любови и съпрузи, Елизабет Тейлър има и много бижута. Аукционът „Кристис” изчисли стойността на скъпоценностите на великата актриса, която почина през май. Те ще бъдат показани на различни места по света, за да привлекат евентуални купувачи. Бижутата ще се продадат на търг през декември в Ню Йорк, съобщи телевизия „Фокс нюз”.

Колекцията на Тейлър се състои от 269 накита и е оценена на 30 млн. долара. Изкусителните скъпоценности, които се продават в комплекс, е доста вероятно да разбият рекорда на продажбите на бижута на ауцкиона.

Очакванията са, въпреки кризата, интересът към колекцията на Елизабет Тейлър да е огромен.

Най-ценната част от нея е 33-каратов превъзходен бял диамант, подарък на Лиз от актьора Ричард Бъртън, за когото тя се омъжи и разведе два пъти. Именно това е най-скъпата част от колекцията, в която правят впечатление и бижута с историческа стойност – като колието с една от „най-историческите перли на света”, открита през 14 век в Панама и притежавана първо от испанския крал.

За 40-тия си рожден ден пък Тейлър получава диамант от Индия, за който се говори през 16 в. – появява се едно поколение преди на власт на дойде император Шах Джанан, построил в чест на починалата си съпруга мавзолея Тадж Махал.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА