Last news in Fakti

15 Септември, 2011 23:07 1 663 0

Медведев с подарък „сив” АйФон4 за рождения си ден

  • димафон, дмитрий медведев

АйФон 4 (iPhone 4), подарен от млади момичета на президента Дмитрий  Медведев за рождения му ден, е бил внесен контрабандно в Русия, съобщават руските медии.

Официалният доставчик на телефона – Apple потвърди, че апаратът нелегално е пренесен през границата.

На легалните апарати трябва да има буквите РС или РР. Докато маркировката ZA показва, че вносът е от Европейския съюз.

Неприятната истина лъснала при рутинна проверка на спецслужбите към Кремъл. От своя страна президентската администрация върнала подаръка.

Поклонничките на Медведев заявиха, че са закупили телефона от нормален магазин в центъра на Москва.

По-късно те наели специален дизайнер, за да превърне обикновения Айфон4 в „Димафон”.

 „С АйФона искахме да покажем, че подкрепяме политиката на Медведев за модернизация”, заявиха младите привърженични на Медведев. Те са разочаровани след като в сряда събраха в центъра на Москва журналисти, за да им представят подаръците за президента - торта и дизайнерски "Димафон".

На гърба на телефона е изрисуван Медведев на фона на Кремъл и руския герб. От едната страна има надпис „Честит рожден ден, господин президент”, които продължава от другата – „с най-добри пожелания от групата „Медведев-нашият президент”.   

За постигането на този ефект в руския интернет беше организираната специална кампания по набиране на средства. За няколко дни бяха събрани необходимите 34 000 рубли (812 евро). Акцията беше организирана от групите „Медведев – нашият президент” и „Момичета на Медведев”".

Руският президент Дмитрий Медведев на 14 септември стана на 46 години.

През 2010 г. по време на визитата си в САЩ Дмитрий Медведев стана един от първите притежатели в света на най-новата, четвърта версия на iPhone. Подари му го лично президентът на Apple – Стив Джобс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА