16 Септември, 2015 17:08 1 353 3

Бежанската вълна поставя на изпитание здравната система

  • бежанската вълна-
  • изпитание-
  • здравната система-
  • ваксини-
  • деца-
  • бежанци
Бежанската вълна поставя на изпитание здравната система - 1
Снимка: БТА

Бежанската вълна у нас поставя на изпитание и здравната система, тъй като децата на имигрантите масово не са ваксинирани. Това стана ясно на форум по проблема с ваксинирането във Велико Търново, съобщи БНР.

Проф. д-р Радка Аргирова заяви, че в такъв случай, ако Министерство на здравеопазването не отдели от бюджета си средства за ваксинация на бежанците, може да се появят заболявания като полиомиелит, морбили, заушка и рубеола. Експертите се обединиха около становището, че най-важното при ваксинирането е обществената значимост на проблема, тъй като последните данни на УНИЦЕФ сочат, че около милион и половина неваксинирани деца умират всяка година. Родителите трябва да знаят, че най-новите ваксини са от убити вируси и не са опасни, но те трябва да се поставят на клинично здрави деца.

Няма научни и клинични доказателства за връзката на ваксините със заболявания като аутизъм, астма, множествена склероза, диабет, внезапна сърдечна смърт, посочиха още експертите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    0 0 Отговор
    Еми Германеца ся да плаща...като им пляска и ги посреща с песен и широко отворени ръце и...(бузки) ! 90% от тях не са бежанци ...мило ми е само за истинският бежанец в нужда...и то при условие че, ще се върне след конфликта там от където са дошли !
  • 2 БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор
    "Няма научни и клинични доказателства за връзката на ваксините със заболявания като аутизъм, астма, множествена склероза, диабет, внезапна сърдечна смърт, посочиха още експертите." - е как да има, нали цялата фармацефтична индустрия доказано ще умре ако официално се признае тази връзка, м.др. безспорно доказана за всеки, който е прежиявал подобно събитие с детенцето си. Не го пожелавам на никого, но за да избия от промития мозък на жена си понятието "безопасна" ваксина, трябваше бебето ни, след поставяне на 6 валентна вакс. да получи частична пареза на едното краче и да поддържа няколко дни 40гр.температура и едва тогава осъзна какво й говоря.
    Както се вижда от статията за да не се появят "смъртоносните" и "нелечими" заболявания като полиомиелит, морбили, заушка и рубеола (досега не са съществували ?!), най-важното е Министерство на здравеопазването да отдели от бюджета си средства за ваксинация на бежанците. ЕЙ, ДОЙДОХМЕ СИ НА ДУМАТА - ВАКСИНИ, ДРЕХИ, ДОМОВЕ, ИЗДРЪЖКА И Т.Н., ПОКРАЙ "БЕЖАНЦИТЕ" ЩЕ ПАДНЕ ГОЛЯМО ЛАПАНЕ. ДА ИМ Е ЧЕСТИТО НА ЗАХЛЕБИЛИТЕ (като Проф. д-р Радка Аргирова) И ... ДАНО ИМ ПРИСЕДНЕ
  • 3 НА БЪЛГАРИНА ГЛУПАВАТА ЖЕНА

    0 0 Отговор
    Как невъзмутимо фармацевтичните картели, политици, редови доктори и чиновници и друга напаст изкарват пари, и то предимно от човешкото нещастие....