Last news in Fakti

16 Септември, 2015 23:14 2 141 10

Сънят на бежанеца*

  • бежанци-
  • сирия-
  • ирак-
  • ислямска държава

Други бягат от съсипани светски държави към Европа, защото не им се живее в теократична ислямска държава, където и бездруго не са желани

Сънят на бежанеца* - 1
Снимка: АП/БТА

От Юлия ал Хаким via Facebook

Ще го напиша за последен път и млъквам, защото е ясно, че не мога да променя никой, който смята, че бежанската криза ще се реши с концлагери. Моят дядо, на когото нося фамилията, е политически емигрант от има-няма 50 години.

Първоначално идва като студент в България, за да опознае Европа, после се влюбва в синеоката ми баба и се връща в Багдад с нея. Издържал семейството си като работел в петролна рафинерия и печелел повече от премиера на Ирак. И всичко било чудесно до появата на Саддам, който подгонва целия ми род. Само от най-близкото семейно обкръжение на дядо Мохи убиват осем души. Сред тях и малолетните ми братовчеди пред очите на майките им. Иначе, тъй като родът ми се е бунтувал и е участвал активно в съпротивата срещу режима, са избити още петдесетина души от фамилията.

Накрая оцелелите братя се разпръснали из Европа, дядо дошъл с баба в България. Чета, че емигрантите били предатели и не искали да се сражават за родината си. Бих искала да видя всички, които говорят по този начин, колко близки хора в живота си са загубили досега, колкото дядо ми може би?! На чужд гръб и сто тояги са малко. Войните в Близкия изток не са като пърформансите ви пред Народното събрание, където умни, красиви и успели хора се бориха със зъби и нокти срещу "кръволока" Орешарски.

Никой не ви кара да харесвате тези хора и да ги подслонявате в домовете си. Достатъчно е само да запазите малко здрав разум и да не ги слагате под общ знаменател като "скакалци", "животни", "главорези". Някои от тях наистина бягат от война и ужаси, каквито не можете да си представите дори.

Други бягат от съсипани светски държави към Европа, защото не им се живее в теократична ислямска държава, където и бездруго не са желани. Трети се стремят към социалните помощи и безплатното образование в Германия. Четвърти са спящи терористични клетки. Общото между всички тези хора е, че щяха още да се намират в домовете си, ако страните им съществуваха като държави, а не като колониални територии, на които под една или друга форма чужди страни водят войни за ресурси. Като стана дума за Саддам Хюсеин, да припомням ли кой го сдобиваше с химически оръжия, да питам ли кой въоръжава ИДИЛ сега и коя от Великите сили им даде сателит?

Та така. Искате тези хора да не идват в Европа? И правилно. Мястото им не е тук. Ако Великите сили се обединят, ще се справят с ИДИЛ за по-малко от месец и бежанският поток ще намалее драстично. България няма особени възможности да помогне, но би могла поне да не пречи, когато руски самолети молят за разрешение да преминат с хуманитарни помощи за Сирия.

Понякога, за да спасиш себе си, трябва да помогнеш на някой друг..

 

*Заглавието е на редакцията


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хюсеин воевода

    1 1 Отговор
    "Иначе, тъй като родът ми се е бунтувал и е участвал активно в съпротивата срещу режима, са избити още петдесетина души от фамилията." Ама ти си от род на герои?! Паметник на мегдана имате ли? Не, бе всичките реват, че са били партизани и от съпротивата, няма някой да каже, че е бил хитра душица! Дедо ти, колко още "баби" е имал, че 50 човека роднини са били повод за курбана? Къде е било това по времена война цял свят да е длъжен да събира отломките, бягащи от думите "патриотизъм, саможертва и т.н." - ма нали сте от СЪПРОТИВАТА. Плашещо е понеже в БълХария има МНОГО села с по-малко хора от "фамилията" ТИ, а гърлата Ви са зяпнали на шпагат, сякаш сте направили нещо за тази държава в която се пениш да Ви приеме. Имаме си достатъчно паразити тука и хитрите Ви главици бързо увират, като видят, къде са попаднали. Затова лазите по оградите, само и само да ходите да цоцате от Западна €вропа. Баби и дядовци живеят с по-малко пенсия, отколкото трябва да плащаме за издръжката на всеки от "Фамилията" Ти от 50+ човека... За кого по-напред да ми е жал? За това, че дедо ти навремето не си знаел кинтите, но нямал акъл, да си купи имот зад граница и живял като цар, докато не му светнало да се прави на жертва? Или за това, че се присмиваш на "пърформансите" на народа против Орешарски, понеже не са ни трепали, както Вас?! От хитро котило си се пръкнало и си ползваш "жидовския" речник: шовинизъм, дискриминация, хомофобия... Тука обаче 5 века са ни клали, драли, горили живи и набивали на кол - османската инквизиция! Аз не мога да се похваля, че са ми убили 50 роднини и останалите 250 човека от родата сме били принудени да бягаме, затова и не ми е ясно - искаш да се почеша или да си го преместя?
  • 2 Да ама не

    2 0 Отговор
    Най- важното е , че 80% от т.н. "бежанци" не са от Сирия, а нагли нашественици предимно мюсюлмани араби и негри с неизвестен произход, с умишлено унищожени документи. Масово лъжат, че са сирийци. И на слепия и глухия вече му става ясно каква е целта на преселението. Това е целенасочена политика платена и организирана от САЩ с финансиране от световните банкерски фамилии и шейховете от пустинята за срутване на Европейския съюз чрез дестабилизацията му и чрез разширяване на ислямската цивилизация.
  • 3 111

    2 0 Отговор
    По-голямата част са млади мъже с неизвестен и невъзможен за установяване произход и предимно мюсюлмани - една потенциална многохилядна армия в центъра на ЕС ....
  • 4 Alisa

    2 0 Отговор
    Сменете снимката - сложете кадрите с стотиците нелегални мъже които се бият с полицаите на унгарската граница и хвърлят децата си през оградата! Как ли ще се отнасят с нашите деца ...
  • 5 mediator37

    1 0 Отговор
    №1 го е казал на тая Юлия, затова няма да го повтарям.
    Прави ми впечатление, че бежанците са млади здрави мъже, със скъпи раници, дънки, и айфони. В сила мъжка, както се казва. Питам се, тези мюсюлмански лигльовци какво правят по оградите на Европа, а не се бият за родината си? Защо не държат в ръцете си вместо айфони и бебенца (за да ни умиляват, ама ние не сме толкова прости), не държат оръжие и бомби. Защо не защитават семействата си, земята си, както сме правили ние 500 години под най-кървавото мюсюлманско робство. Мрели сме като мухи и са ни унищожавали геноцидно пет века, но не сме мръднали от тая земя. И сега пак сме тук. Не сме парадирали за социални помощи от Европа и за жилища, а сме се въоръжавали и с хайдушки чети сме гинали срещу редовна войска с артилерия.
    Тези добре охранени мюсюлмански лигльовци, които имат по 10000 долара да платят на каналджии, бягат като мишки. А не си купуват оръжие и да се бият. Нищо не заслужават !
    А сега ще ви кажа какъв е сънят на бежанеца. Да лежи до задника на жена си, да й го слага ката ден, тя да му ражда дечица, а той да се чеше по мазния тумбак и да живее от социалните помощи на Европа. Това е сънят на бежанеца.

    Коментиран от #9

  • 6 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Не му е му е читава работата на тоя мелез,пише за руски
    подводници после пък жали за мигрантите уж жертви на
    това оръжие.
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Самата снимка показва всичко
  • 8 Киро

    2 0 Отговор



    mediator37

    А сега ще ви кажа какъв е сънят на бежанеца. Да лежи до задника на жена си, да й го слага ката ден, тя да му ражда дечица, а той да се чеше по мазния тумбак и да живее от социалните помощи на Европа. Това е сънят на бежанеца.

    =============

    Съгласен!
  • 9 стратокастър

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    Ти държеше ли в ръцете си оръжия и бомби в не по-малко кървавото 45 годишно съветско робство!!! Или държеше държавната заплатка макар и мъничка но сигурна ?
  • 10 JP Power

    0 1 Отговор
    Та каква е таз история. Някога си , някъде в Арабия, арабчо нямал какво са прави, та решил да го прави в Европа. Та по стар мюсулмански обичай се заселил в България. Правил що правил, взел си квот му харесва и си заминал. Ми юлче то дедовците го правят това повече от 700год.нищо ново. Върнал се арабчо в Арабия ама там си появил нов алфа мъжкар и го прогонил. И дека да иде, миии при белите хора, кво да прай в Арабия, не може да пий, да плющи бели кълки, пък и що да се мъчи да се бие, кат има лесно в България. Ей това сте мюсулманите, чакали, мързеливи и неспособни на нищо, освен да рушите. Що никой не мрази индусите или будистите, те са повече от вас????