Last news in Fakti

24 Септември, 2011 14:20 2 576 0

Котка измина 2500 км до Ню Йорк

  • котка

Кметът: Всички искат да живеят в Ню Йорк

Котка, която се загубила в Колорадо преди пет години, намери семейството си в Ню Йорк, на повече от 2500 км оттам, с което развихри спекулациите как е могла да преодолее това разстояние.

Уилоу, идентифицирана чрез микрочипа си, се превърна в звезда на нюйоркските медии и бе гост на няколко телевизионни предавания. Собствениците й, които продължават да си живеят в Колорадо, дори бяха поканени заедно с котката си в предаването "Тудей шоу" на Ен Би Си, за да разкажат как да се открили. "Направо е свръхестествено. Това наистина е тя", заяви г-жа Джейми Скуайър, а съпругът е убеден, че котката ги е разпознала.

Човек, който намерил животинката на улица в Манхатън, я предал на център за изгубени животни. "Никога няма да узнаем цялата истина", споделя семейството, което предпочита да вярва, че котката е преживяла една невероятна авантюра. Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг също има свое обяснение: според него случката с Уилоу е доказателство, че всички искат да живеят в Ню Йорк.

Сайтът Gothamist вероятно е по-близо до истината, избягвайки романтичните интерпретации за котка, прекосила сама и без причина голяма част от САЩ. Според читател на сайта, който прилага и снимка, нюйоркчанин, пристигнал да кара ски в Колорадо, е намерил и осиновил котката, смятайки, че е бездомна. Занесъл я в Ню Йорк, но тъй като не могъл да се грижи за нея, я оставил в център за изгубени животни.

Информация на АФП/БГНЕС

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА