Last news in Fakti

2 Октомври, 2011 13:45 2 369 0

Тошо Тошев се завръща с вестник, списание и сайт

  • тошо тошев

Три нови медии подготвя бившият главен редактор на в. „Труд” Тошо Тошев след като преди седмици напусна журналистиката.

Той и партньорът му Валери Запрянов стоят в основата на нова медийна групировка, която ще издава нов национален всекидневник, информационен сайт и списание, съобщава в  „Банкеръ”.

Главен редактор на вестника, който вероятно ще се появи на пазара в началото на следващата година, ще бъде Тошо Тошев. По неофициална информация неговото работно име е „Трибуна”. Валери Запрянов пък ще оглави списанието на групата. Информационният сайт ще има отговорен редактор. Профилът и на трите медии ще бъде информационно-аналитичен.

„Такива медии в България до момента не е имало", заяви пред в. „Банкеръ” Тошо Тошев. Той допълни, че основна роля във всекидневника ще има Валерия Велева. В следващите месеци предстои да започне рекламна кампания на новите медии.

Редакциите на изданията ще бъдат на 6-ия етаж в Бизнес центъра на ЦУМ. Там се помещават и софийските офиси на „Нова българска телевизия”, която е собственост на пловдивския бизнесмен Георги Гергов. В момента тече освежителен ремонт на помещенията, разкрива в. „Банкеръ”.

В началото на септември Тошо Тошев и Валери Запрянов са регистрирали компанията "Обединени български медии" АД, показа справка в Търговския регистър. Предметът на дейност включва "издателска и разпространителска дейност и търговия с печатни произведения". Тошев и Запрянов са акционери с равен брой дялове. Регистрацията на "Обединени български медии" е на домашния адрес на Тошо Тошев.

Междувременно тази седмица стана ясно, че Тошо Тошев е придобил част от акциите на новия си съдружник в „Тема нюз” АД, която издава едноименното списание. Новината е била съобщена на журналистите по време на планьорка. Прехвърлянето на дяловете все още не е отразено в Търговския регистър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА