Last news in Fakti

5 Декември, 2015 18:38 5 254 1

Ислямска държава донесе на Сирия разяждаща плътта бактерия

  • сирия-
  • ислямска държава-
  • разяждаща плътта бактерия-
  • лейшманиоза-
  • загинали

Страховитата бактерия се разпространява чрез разлагащите се трупове, които са осеяли улиците в страната

Екстремистите от Ислямска държава са виновни за разпространението на смъртоносна разяждаща плътта бактерия в Сирия, съобщава британското издание "Сън"..

Бактерията, известна като лейшманиоза, се причинява от протозойни паразити и обикновено се разпространява от мухи.

Повече от 500 души бяха засегнати от средата на 2014 г., но се смята, ч1е броят им драстично се е повишил.

Хуманитарни работници в страната заявяват, че покачващият се брой на жертвите, засегнати от вируса се дължи на фанатиците от ИД, които оставят телата на екзекутираните от тях да гният по улиците с дни.

Диляш Иса, ръководител на кюрдския Червения полумесец обвини "отвратителните действия" на ИД за разпространението на болестта.

Иса заяви: "Бързото разпространение на заболяването е резултат от нечистите действия на ИД, които включват убийството на невинни хора и оставянето на техните трупове по улиците."

Световната здравна организация предупреди, че здравната система на Сирия се е сринала за петте години на военни действия в страната.

Кюрдски боец разказа пред информационните агенции, че разпространението на бактерията, която причинява рани по телата на заразените, е особено опасна в разкъсваните от войната части на Сирия. Той заяви: "Не сме имали познания за тази смъртоносна болест преди. "Ние се бием на бойното поле в продължение на почти четири години. Тази болест основно се появява в изстрадалите области на Тал Хамис, Хон и Куса."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    В такава гнусна война вие печурки ли очаквате да изникват.