Last news in Fakti

1 Януари, 2016 15:45 2 273 1

Дядо Мраз и Снежанка посетиха Амур и Тимур

  • амур-
  • тимур-
  • нова година

Козелът Тимур и тигърът Амур посрещнаха Нова година заедно и като приятели, а Дядо Мраз и Снежанка оставиха подаръци за двете животни. Амур получи топка и вкусно месо за обяд, а Тимур - ябълки, зеле и моркови.

В ролята на Дядо Мраз влезе директорът на сафари парка Дмитрий Мезенцев. Той съобщи, цитиран от Лента.ру, че двамата приятели са пили вода, а не алкохол на празника. На 25 декември, когато католиците (и българите също - бел.прев.) празнуват Рождество Христово, тигърът дори е станал вегетарианец, посочи Мезенцев. Може да проследите тази история на видеото по-долу. Както стана ясно обаче, на Нова година, се е върнал към месото.

Факти.бг припомня, че историята на козела Тимур и тигъра Амур тръгва по следния начин: Хранителният режим на хищника Амур включвал два пъти седмично доставка на жив козел и коза. Всичко вървяло нормално, докато в клетката не бил вкаран козелът Тимур. Последният проявил невиждана храброст и започнал да спи в клетката на хищника. Животните така се сприятелили, че Амур се преместил на покрива на собствения си дом, за да отстъпи любезно мястото си на Тимур.

Междувременно управата на Приморски сафари парк активно използва необичайното приятелство. Козелът и тигърът имат страници в социалните мрежи, а на пазара се появиха всякакви аксесоари с техните образи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ВЪЗХИЩАВАМ СЕ НА ТЕЗИ ЖИВОТНИ