Last news in Fakti

10 Януари, 2016 13:18 4 291 1

С игра на ръгби започват деня Тимур и Амур (Видео)

  • тимур-
  • амур-
  • козел-
  • тигър
С игра на ръгби започват деня Тимур и Амур (Видео) - 1

С игра на футбол или ръгби започва деня на тигъра Амур и козела Тимур. Всяка сутрин служители от руския зоопарк дават на двамата свои любимци топка.

Тигърът и козелът се забавляват искрено и с нетърпение очакват всеки нов ден, пишат руските медии.

Всяка сутрин Амур излиза от клетката си и обхожда своите владения в компанията на безстрашния козел. На изхода го очаква Тимур и двамата прекарват заедно деня в разходки. Досега Амур не е проявил никаква агресия или нервност към Тимур, нито веднъж не се е опитал да го удари или докосне с лапа.

Удивителната история за дружбата между амурския тигър Амур и безстрашния козел Тимур от седмици се следи с огромен интерес в Русия. В Приморски сафари-парк, необичайно за това време на годината, отбелязват бум на посещенията, а телевизионни камери следят развръзката на тази рядко срещана в природата близост между хищник и плячката му.

Приморски сафари парк (Шкотовска област в Приморския край) включва четири тематични територии, в които живеят десетки видове животни и птици. Повечето от тях са били прибрани от тайгата болни или ранени. Те трудно биха оцелели, ако бъдат върнати в дивата природа.

Приятелството между Амур и Тимур вече започна да носи и печалби. Управата на сафари-парка пусна пробна продажба на магнити с лика на известните вече в цяла Русия приятели. Асортиментът на сувенирите ще се разширява – с тениски, чаши, играчки… Разглежда се дори възможността за онлайн продажба на сувенири с доставка в цяла Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.