Last news in Fakti

3 Февруари, 2016 19:46 1 800 0

Две деца са в критично състояние след усложнения от грип

  • грип-
  • деца-
  • критично-
  • състояние-
  • усложнения

Шест деца са в добричката болница със съмнения за свински грип

Две деца са в критично състояние след усложнения от грип - 1

Две деца са настанени в детско отделение на добричката болница с опасност за живота след усложнения от грип, съобщи Нова телевизия. Те са на 5 и 7 години и са от вече закрития дом за деца с увреждания в Крушари.

Още четири деца от социалните центрове в Добрич са настанени в детското отделение, но в по-стабилно състояние.

Очаква се резултатите от изпратените 10 проби,  които според началника на детското отделение в болницата - д-р Йовчо Йовев, най-вероятно ще потвърдят диагнозата грип.

„Те са деца с много тежки прилежащи заболявания и всъщност са най- рисковите пациенти в отделението, тъй като знаем, че грипната вълна покосява хората на по-голяма възраст и децата с предварителни подлежащи заболявания”, каза д-р Йовев.

Според него, за да се предпазим от грипа, трябва да ограничим контактите си с хора и да се преглеждаме още при появата на някакви симптоми, а не само по спешност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА