Last news in Fakti

17 Февруари, 2016 10:44 2 896 3

Пратиха козела Тимур на СПА процедура (Видео)

  • тимур-
  • амур

Всичко показва, че тигърът и козелът се радват като се виждат

Пратиха козела Тимур на СПА процедура (Видео) - 1
Снимки: Антон Федосеев/ Приморски сафари парк

След лечението в лазарета козелът Тимур е настанен в съседна клетка до своя приятел тигъра Амур.

Това съобщи директорът на Приморския парк Дмитрий Мезенцев. Той коментира, че козелът се възстановява нормално след като получи „приятелски урок“ от Амур.

Всичко показва, че тигърът и козелът се радват като се виждат. Самият Тимур се радва на сено, покрив и инфрачервена лампа. Последната придобивка ще помогне на козела да се възстанови по-бързо след лечението си, заяви Дмитрий Мезенцев.

Пратиха козела Тимур на СПА процедура (Видео)

Удивителната история за дружбата между амурския тигър Амур и безстрашния козел Тимур от седмици се следи с огромен интерес в Русия. В Приморски сафари-парк, необичайно за това време на годината, отбелязват бум на посещенията, а телевизионни камери следят развръзката на тази рядко срещана в природата близост между хищник и плячката му.

Пратиха козела Тимур на СПА процедура (Видео)

Приморски сафари парк (Шкотовска област в Приморския край) включва четири тематични територии, в които живеят десетки видове животни и птици. Повечето от тях са били прибрани от тайгата болни или ранени. Те трудно биха оцелели, ако бъдат върнати в дивата природа.

Пратиха козела Тимур на СПА процедура (Видео)

Приятелството между Амур и Тимур вече започна да носи и печалби. Управата на сафари - парка пусна пробна продажба на магнити с лика на известните вече в цяла Русия приятели. Асортиментът на сувенирите ще се разширява – с тениски, чаши, играчки… Разглежда се дори възможността за онлайн продажба на сувенири с доставка в цяла Русия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 2 Отговор
    Кога ли тайгъра ще огладнее или откачи и ще останат само рогцата?
    Този тигър е стесиран в тая клетка, като българите в нашата клетка наречена БГ!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.