Last news in Fakti

8 Февруари, 2016 10:16 2 269 1

Козелът Тимур излезе от болница

  • тимур-
  • амур-
  • козел-
  • тигър

В сафари парка в руския далекоизточен Приморски район търсят булка на козела с конкурс за красота

Ветеринарите в Приморския сафари - парк „Шкотово“ изписаха козела Тимур, който получи медицинско лечение, след сблъсък със своя другар - тигъра Амур.

Според служителите на парка, причина за сблъсъка между козела и тигъра, станало наглото поведение на рогатото животно.

"Тимур вчера бе освободен от болницата и посетителите на парка сега могат да го видят отблизо", заяви за Интерфакс директорът на зоопарка Дмитрий Мезенцев.

Той също така разказа, че служителите му е трябвало да тичат след козела из целия парк.

"Тъй като Тимур бе току що изписан, ние решихме, че той ще е по-малко активен. Той обаче показа ловкостта си, бягайки от служителите, които го водеха от  лазарета. Те трябваше да се поизпотят, за да хванат своенравната коза ", каза Мезенцев.

В допълнение директор на парка заяви, че конкурсът за най-добра булка за Тимур продължава.

"Всички кандидати за "краката и сърцето" на Тимур трябва да бъдат бързи. Конкурсът за най-красивата коза официално ще се проведе на осми март. Тогава ще бъде избрана най-красивата булка за Тимур", каза Мезенцев.

В парка вече е пристигнала първата претендентка - козичката Манъко от град Находка. Очакват се скоро да пристигнат и претендентки от Московска и Псковска област, както и от Татарстан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кайлъков

    2 0 Отговор
    Тоя козел е като филмова звезда д'ге?