Last news in Fakti

24 Февруари, 2016 20:30 1 695 0

Скот Кели се превърна в космическа горила (видео)

  • скот кели-
  • горила-
  • международната космическа станция-
  • мкс-
  • тим пийк

Той и колегата му Тим Пийк са се позабавлявали доста при заснемането на кадрите

Какво ли е да живееш в космоса цяла година? Дали астронавтите на Международната космическа станция не полудяват от скука и липса на занимания?

На американския астронавт Скот Кели му остават броени дни до деня, в който ще отпразнува своята една година на борда на МКС. Дали заради повода или просто за забавление той и британският му колега Тим Пийк си спретнаха страхотна гоненица в околоземна орбита.

Кели и Пийк са заснели едно невероятно видео в стила на Бени Хил, в което американецът, облечен в костюм на горила, подарък от неговия брат близнак за рождения му ден, преследва Пийк.

Това не е първата щуротия на астронавта, откакто е на борда на МКС.  Той игра пинг-понг с топче от вода при нулева гравитация, показа ни необичаен ден на благодарността и дори жонглира с десетки летящи около него лимони.

Кели ще се върне на Земята на 1 март след почти една година в космоса, след като стъпи на МКС през март 2014 г.

Той стана американецът, прекарал най-дълго време в космоса, като целта на това преживяване бе да се помогне на учените да разберат повече за влиянието на престоя извън нашата планета върху психиката на астронавтите.

След като видите видеото сами преценете дали има някакво влияние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА