Last news in Fakti

16 Март, 2016 22:30 9 882 2

Ето как са изтипосали голите снимки на Дженифър Лорънс

  • дженифър лорънс-
  • голите-
  • снимки

Разкрита е схемата за кражбата на изображенията

Преди близо 2 години холивудската актриса Дженифър Лорънс вдигна жесток скандал, след като нейни голи снимки от личния й телефон изтекоха в интернет. Ударът по нея беше част от масивно изтичане на голи фотографии на множество знаменитости. Сега вече е ясно как точно течът се е случил, съобщи BGR.com.

Историята може да се проследи до септември 2014 г. Тогава от Apple се подготвяха да обявят голям ъпгрейд за своя IPhone 6. Тогава обаче избухна скандал, който провали събитието. Хакер разпространи голи снимки на редица знаменитости, които те са си направили сами с мобилните си телефони. Той обяви, че е успял да получи достъп до тях, след като е проникнал в акаунтите на системата за архивиране  iCloud.

От Apple, тогава обявиха, че сигурността на услугата не е била нарушена. От там заявиха, че хакерът най-вероятно е използвал системи за достъп до паролите и акаунтите на звездите.

Според NBC 36-годишният Райън Колинс е човекът, който е направил схемата за достъп до регистрационните данни на знаменитостите. Чрез тях той е можел да влезе в архивните копия на iCloud и да изтегли голите изображения.

Схемата, която Колинс е използвал за достъп до най-малко 50 акаунта в iCloud и 72 акаунта в Gmail, e сравнително проста. Той е изпратил на жертвите си имейли, които изглеждат като изпратени от Google или Apple. Те са съдържали заблуждаваща информация, приканваща към предоставяне на данните на личните акаунти на различните звезди.

В Лос Анджелис срещу Колинс вече бяха повдигнати обвинения за компютърна измама и злоупотреба. Той се съгласи да се признае за виновен по обвиненията за неоторизиран достъп до защитен компютър. В момента прокуратурата препоръчва присъда от 18 месеца затвор. Все пак все още няма доказателства, че Колинс е човекът, който е разпространил голите снимки в мрежата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    1 0 Отговор
    Ми да, стандартната схема - "кликни тук" и блондинката клика.
    Един френд се оплака веднъж, че му хакнали пейпал акаунта, и като го попитах как ми каза че получил мейл от тях и трябвало да кликне на линка и да си въведе името и паролата :)
  • 2 Гошко

    1 0 Отговор
    Все пак това не е за индианци..
    ДАЛЕЧЕ СЪМ ОТ МИСЪЛТА,ЧЕ ТОВА КОЕТО СА НАПРАВИЛИ Е "ХУБАВО"..но все пак..