Last news in Fakti

24 Май, 2016 13:21 3 478 2

Държавите с най-евтин алкохол

  • алкохол-
  • цена-
  • град

Британска фирма, която предлага обмяна на валута, в началото на всеки летен сезон извършва проучване къде се предлага най-евтиният алкохол и изготвя рейтинг с европейските градове, където може да се пие евтино на воля. През тази година те са сравнили цената на 12 вида алкохолни напитки в 16 европейски града.

Най-достъпният от гл.т. на цена при алкохолните напитки се оказва Прага. Бутилка бира в чешката столица може да се купи срещу 1.64 EUR. Кана вино и малка текила са съответно с цени 2.04 EUR и 2.25 EUR. За сравнение в Марбеля тази напитки струват двойно по-скъпо. Испанският туристически град е и най-скъп по отношение на алкохола.

Първите позиции в класацията заемат градове от Централна и Източна Европа. От Западна Европа най-ниски са цените на алкохола в Палма де Майорка.

ТОП 5 на градовете с най-евтин алкохол

град държава
1 Прага Чехия
2 Будапеща Унгария
3 Краков Полша
4 Рига Латвия
5 Талин Естония


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Слънчев бряг :)
  • 2 диан

    1 0 Отговор
    глупости
    сравнили 16 града
    ами да сравнят 16 модела ферари
    и да пишат че еди си кои
    е наи евтина кола в европа