31 Май, 2016 11:56 1 261 2

Здравната каса плати на болниците

  • пирогов-
  • нзок-
  • здравната каса-
  • плати
Здравната каса плати на болниците - 1

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НС на НЗОК) взе решение да отпусне авансово средства на лечебните заведения, които са подали заявления за сключване на договори/допълнителни споразумения за оказване на болнична медицинска помощ, но все още не са подписали тези договори със съответната районна здравноосигурителна каса, съобщиха от Касата.

Решението бе взето на редовно заседание на управителния орган на институцията на 30 май 2016 г.

Авансовите средства за оказаната от всяко лечебно заведение болнична помощ по клинични пътеки, амбулаторни процедури и клинични процедури, включително и медицински изделия и лекарствени продукти, прилагани в болничната медицинска помощ извън стойността на медицинската помощ за м. април т.г., вече са наредени по сметките им.

Размерът на тези средства е 100% от стойността на утвърдената за всяко лечебно заведение месечна стойност с Решение на НС на НЗОК, взето на 4 април т.г.

Факти.бг припомня, че медиците от „Пирогов“ заплашиха с протести заради забавените им заплати за април. Директорът на болницата проф. Стоян Миланов поиска парите за спешност да бъдат превеждани авансово и се оплака, че в предложения от касата договор има неизгодни условия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пор сикишар

    0 0 Отговор
    До края на седмицата виждам доктори в последен модел бегачки . Не че комшито ,не е доктор и не кара последен модел 5-er serie . Сещаш !?

    Коментиран от #2

  • 2 Коко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "пор сикишар":

    Под всяка новина
    да цвъкнем по една тъпня.