11 Юни, 2016 15:11 3 122 1

Откриха „супер бактерия“ по плажовете на Рио де Жанейро

  • рио де жанейро-
  • бразилия-
  • супер бактерия-
  • олимпийски игри-
  • плажове

През месец август в Рио де Жанейро ще се проведат олимпийските игри

Откриха „супер бактерия“ по плажовете на Рио де Жанейро - 1
Снимка: БТА/ AP

Откриха „супер бактерия“ по плажовете на Рио де Жанейро, където през месец август ще се проведат олимпийските игри, съобщи „Ройтерс“.

От американския Център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) обявиха, че заплаха за общественото здраве е голяма.

Учените съобщиха, че бактерията е устойчива на медикаменти. Откритието разширява инфектираните зони в града от микроби, които обикновено се откриват само в лечебните заведения.

Факти.бг припомня, че през месец август тази година ще се проведат летните олимпийски игри в бразилския град. Заради вируса Зика, обаче, нараснаха опасенията на организатори и спортни федерации.

Наскоро 100 лекари и изтъкнати професори от Световната здравна организация препоръчаха игрите в Рио да бъдат отложени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 2 Отговор
    Нали забраниха бактериологичната война, какви са тези нови бактерии? Лабораториите не спират да ги бълват, без да могат после да се справят с тях.