Last news in Fakti

7 Октомври, 2011 18:50 2 085 0

Кайли Миноуг стана почетен доктор

  • kylie-
  • кайли-
  • миноуг-
  • почетен доктор

Макар да не е учила във висши учебно заведение, световно - известната австралийска поп-певица Кайли Миноуг бе удостоена с титлата почетен доктор в науките за човешкото здраве в престижния лондонски университет "Англия Ръскин".

Почетното отличие й е дадено като признание за нейната дейност в информирането на жените за опасността от рака на гърдата. На певицата бе поставена тази диагноза през 2005 г., но благодарение на факта, че болестта е била в начален стадий, тя успя да се излекува, и вече е напълно здрава. Новината за заболяването и борбата й с рака обиколи света и стана причина за голямо увеличение на прегледите с мамограф при младите жени, а от там и за по-големи успехи в борбата с рака на гърдата.

Популярността на певицата и тази позитивна тенденция позволиха на лекарите да заговорят за "Ефекта Кайли". "За мен е странно да бъда удостоена с тази титла, защото всъщност я получавам за нещо, което не съм направила съзнателно", обясни австралийското миньонче. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА