Last news in Fakti

17 Юли, 2016 11:35 1 236 1

Закрити общински болници няма

  • москов-
  • закрити-
  • общински-
  • болници

Москов коментира, че не се чувства застрашен от възможни рокади в кабинета

Закрити общински болници няма - 1
Снимка: bTV

“Нито едно от твърденията на Нинова не е вярно. Закрити общински болници няма, даже имаше сливания, за да се избегне затваряне”, Това заяви здравният министър Петър Москов по bTV по повод обвиненията, които Корнелия Нинова отправи. Москов отвърна с позицията, че това са лъжи и става дума за непознаване на ситуацията в сектора. Москов уточни, че няма нито тенденция, нито желания да се закриват болници. Наличието на монопол при лекарствата също беше отречено.

Здравният министър коментира и предложенията за нов правилник за фонда за лечение на деца. По думите му промените в момента са на етап обществено обсъждане и ще гарантират ясна и публична процедура за това децата, които имат нужда от лечение, но България не може да го осигури, да се лекуват в чужбина или да бъдат лекувани извън покритото от здравната каса.

Министърът коментира още, че не се чувства застрашен от възможни рокади в кабинета, но ще подаде оставката си, ако Борисов я поиска. На критиките, отправени му от лидера на БСП Корнелия Нинова, той отговори с думите, че вече стават банални, тъй като му искат оставката от десетия ден след идването му на власт.

Позицията на България е да пледираме активно Турция да не влезе в спирала на насилие и ескалация на напрежение, каза Москов по повод потушения преврат срещи властта в Турция. Той предупреди, че насилие води до още повече насилие.

Москов заяви, че евентуален реваншизъм ще доведе до още повече проливане на кръв. “Не бива да има ескалация на насилие в Турция. Важно е за България да има ясна и стабилна конституционна власт в Турция и ако тя стане страна с признат военен конфликт в нея, то България ще бъде първата близка и мирна държава. Това означава, че бежанци от Турция и други страни ще идват у нас”, посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    АЙДУК.