20 Октомври, 2011 11:49 3 538 1

И мъжете с биологичен часовник

  • бременност-
  • мъже-
  • жени
И мъжете с биологичен часовник - 1
Боди арт на бременни, Дания. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не само жените имат биологичен часовник, откриха учени. Шансовете на мъжете да оплодят яйцеклетка намаляват с всяка изминала година, след като минат средна възраст. Между 41 и 45-годишна възраст представителите на силния пол губят 7% от шансовете си да станат бащи, при това всяка година. След това шансовете падат още повече, а качеството на спермата се влошава, пише британският вестник „Дейли телеграф“.

Досега жените бяха основен потърпевш от т.нар. биологичен часовник. Смята се, че след 40 години жената вече не е годна да забременява. Или поне би станало много трудно, тъй като количеството на яйцеклетките намалява и се влошава.

Сега учените хвърлиха същите камъни и в мъжката градина. И съветват: ако искате да станете баща, не чакайте прекалено дълго.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ержи

    0 0 Отговор
    Дядо ми създаде 2 деца съответно, когато беше на 50 и 54 г. Баща ми на 44 г ме е създал. Преди 20-30г в селата имаше жени, които в критическа възраст над 50 г. случайно забременяваха и не можеха да разберат това, защото менструацията им прескачала. Въпреки всичко раждаха здрави деца на петдесет и няколко години. Всеки си носи гените и половият потенциал който му е заложен в природата, а ако живее и здравословно още по добре. Така, че тези теории дето ги развиват са за статиите само ! Като видиш кожата на една жена, веднага можеш да разбереш дали естрогенът и е добре още и хормоните в синхрон или не е така ! Лошата, пъпчива, без свежест кожа може да има и млада жена, а това определено означава по лоши яйцеклетки!