Last news in Fakti

12 Ноември, 2016 09:32 1 617 5

Ръст на английски студенти в Медицински университет – Пловдив

  • студенти-
  • медицина-
  • пловдив
Ръст на английски студенти в Медицински университет – Пловдив - 1

Положителна тенденция към увеличаване на чуждестранните студенти се наблюдава в Медицински университет - Пловдив. Броят им тази година е 463, докато през миналата са били 393. Предпочитаните специалности са „Медицина”, „Дентална медицина” и „Фармация”, където се обучават съответно 297, 121 и 10 чуждестранни студенти. 35 младежи учат в Департамент за езиково и специализирано обучение. Най-голям е броят на студентите от Англия, Германия и Италия.

Браян Карсън е избрал да следва в Пловдив, защото тук обучението се води и на английски език. Колегата му Саткарн Шергил е в трети курс. Мечтата му е да открие лекарство срещу рака.

„Бъдещето ми задължително ще бъде свързано с медицината и искам да  специализирам в областта на онкологията”, споделя Саткарн.

Най-голямата група студенти е от Англия. Не липсват обаче и такива от далечни дестинации като Шри Ланка. Шарук, който идва от Обединеното Кралство, има намерение да остане да практикува в България.

„Качеството на обучението е на изключително високо ниво. Впечатлен съм, че например в упражненията по анатомия мога да се докосна до нещо реално. Това не се случва в британските университети по медицина”, споделя Шарук.

Тази година специалност „Фармация” се преподава и на английски език.

„Студентите са привлечени заради възможността да се докоснат до едно европейско ниво на оборудване и образование”, разказа Ани Георгиева от Студентския информационен център в МУ-Пловдив.

95% от студентите, които завършат висшето медицинско заведение, се реализират в лекарската професия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Защо всички "английски" студенти от снимката са с БРАДИ ? Това е нещо скрито и подмолно. Англичани в наш университет - това е голям смях.
  • 2 Коко

    0 0 Отговор
    Всичките руси със сини очи - типични англичани, само интервюиращата българка - черноока...
  • 3 123

    0 0 Отговор
    такива ги има бол в Харманли - да не сте сбъркали снимката.. хич не ни трябват, обратно в кочината...,разпространяват само болести,които в БГ от 100г не сме чували...
  • 4 Да ама не

    0 0 Отговор
    Брадати и мургавки - това са новите англичани и германци ....
  • 5 Да ама не

    0 0 Отговор
    Брадати и мургавки - това са новите англичани и германци ....