Last news in Fakti

12 Ноември, 2016 23:00 1 697 0

Биохакери правят нов вид инсулин

  • биохакери-
  • инсулин-
  • милиони диабетици

Той ще може да бъде достъпен за милиони диабетици

Над 370 млн. души по света страдат от диабет. За да се регулира количеството захар в кръвта им, те разчитат на инжекции с инсулин. Тъй като няма генерици, инсулинът е много скъпо лекарство.

Екип от биохакери от лаборатория в щата Калифорния, имат за цел да направят синтетичен инсулин от бактерията Ешерихия коли с промяна в генетичния код.

Но дори и резултатът да е успешен, това все още не означава, че лекарството ще бъде пуснато на пазара. Предстоят още много изследвания и тестове, които да завъртят колелото на промяната за диабетиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА