Last news in Fakti

26 Април, 2022 15:54 4 329 1

Медицинска сестра уби мъжа си по жесток начин

  • медицинска сестра-
  • убийство-
  • диабет-
  • съпруг-
  • инсулин

Жената инжектирала убийствена доза инсулин в организма на мъжа си, който бил диабетик

Медицинска сестра уби мъжа си по жесток начин - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

В японския град Осака 51-годишна жена уби съпруга си чрез предозиране с инсулин. Медицинската сестра Шизука Мукай сторила престъплението през 2019 г., предава Japan Today.

Отбелязва се, че на 24 април 2019 г. жената се обадила в спасителната служба и заявила, че съпругът ѝ не се събужда. Пристигайки в дома на семейството, лекарите хоспитализирали мъжа с хипогликемия, причинена от предозиране на инсулин. Тялото на пациента не реагирало на лечението. 51-годишният японец бил в кома и починал, пише zdrave.to.

По-късно служителите на реда установили, че, въпреки че съпругът на Мукай има диабет, не му е предписван инсулин повече от 11 години. Съпругата на починалия е заподозряна в инжектиране на смъртоносна доза от хормона.

По-късно жената призна, че е купувала инсулин. В същото време адвокатът на Мукай заяви, че има вероятност инсулинът да е попаднал в тялото на мъжа по погрешка. Съдът отхвърли този аргумент, оставяйки първоначалната присъда, постановена през октомври 2021 г., в сила.

Сега следващите 15 години жената ще трябва да прекара в затвора.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.