Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 02:33 1 505 0

Нови случаи на хепатит в "Столипиново"

  • столипиново-
  • хепатит-
  • случаи
Нови случаи на хепатит в "Столипиново" - 1
Снимка: Plovdiv24.bg

Осем нови случая на заразени с хепатит А са регистрирани в циганските квартали "Столипиново" в Пловдив и "Лозница" в Асеновград през изминалата седмица. Това съобщи дежурният служител в Регионалната здравна инспекция за plovdiv24.bg.

По думите му до 25 ноември заразените в ромския квартал в Асеновград са 103 души, а в "Столипиново" в Пловдив - 140. На територията на Пловдив са отчетени седем от новите случаи, докато в Асеновград е само един. До 17 ноември броят на заразените с хепатит А беше 235-ма. Данните сочат, че разпространението на вирусното заболяване намалява значително.

Дежурният в Регионалната здравна инспекция в Пловдив предупреди, че трябва да се спазва строга лична хигиена, за да се избегне и предотврати зараза. Случаи на хепатит са регистрирани също в карловското село Розино и в град Клисура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА