Last news in Fakti

5 Декември, 2016 08:30 1 633 2

Броят на мигрантите в България рязко се увеличи

  • бежанци-
  • българия

"Откакто границата ни със Сърбия беше затворена, броят на мигрантите в България рязко се увеличи. Това показва недвусмислено, че притокът на мигранти от границата ни с Турция не е прекъснал. Според статистиката на МВР около 1000 души на месец влизат у нас неконтролируемо. Това ще се случва, докато България не затвори границата си по-ефективно”.

Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият министър на отбраната Бойко Ноев. „За нас границата трябва да бъде въпрос на политики, които да намерят израз по някакъв начин и в бюджета. Факт е, че в бюджета на армията и на МВР за тази година няма нито един лев за проблема с миграцията и охраната на границата ни”, коментира той.

Бойко Ноев попита защо в парламента липсва дебат за това трябва ли да бъде финансирана армията за операция по границата. Според него в момента тя е там в „насипно състояние”, като общи работници към "Гранична полиция", което по думите му е неефективно.

"Крайно наложително е армията организирано и пълноценно да отиде на границата ни с Турция. Проблемът, който е надвиснал над нас, не е просто резултат от гражданските войни в Сирия, Ирак и Афганистан, а е глобален проблем, който все повече натиска Европа”, заяви още Ноев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    4 0 Отговор
    А къде са 320 млн лв. ,които получи Борисов от ЕС? Нали те са точно за решаването на мигрантската криза?
  • 2 кроко

    3 1 Отговор
    18 хил са в момента и се увеличават всеки месец, а сърбите и румънците държат яко границата и няма на къде да бягат! И трол деси-стоян се кефеше че било голяма далавера като ни дадоха 160 милиона за да гледаме 1000 мигранти! Проблемите тепърва започват!