2 Ноември, 2011 17:04 1 836 3

92-годишна британка не успя да си купи уиски, нямала лична карта

  • уиски-
  • баба-
  • великобритания

92-годишна пенсионерка във Великобритания не успяла да си купи уиски, тъй като не носела в себе си документи за самоличност, които да потвърдят, че е "пълнолетна".

Интересната случка е станала в Харлоу в графство Есекс. Продавачът Дийн Тейлър обяснил, че правилата за продажба на алкохол изискват всеки да покаже лична карта.

Пенсионерката разказва, че показала медицинска карта и карта за пътуване, но те не били достатъчни. "Никой не би казал, че съм по-стара от 25, в краен случай изглеждам най-много на 78", шегува се британката.

 

Информация на БГНЕС
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ангелов

    0 0 Отговор
    Е това ако не е закостенялост ! Що не дадохте алкохолец на женицата, това може да и е за последно ! Това си е липса на всякакво хуманно отношение към възрастните хора !
  • 2 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Аз съм срещал в "Off licence" магазини в Англия надпис от вида (цитирам по памет) "Уважаеми, поздравяваме Ви за това, че изглеждате така младолик, но моля докажете ни с лична карта, че е само визуално!"
    А в България даже ще предложат, няма да чакат да си поиска някое дете да си купи алкохолец, че и цигарки...
  • 3 Цветанка Цветанова

    0 0 Отговор