29 Декември, 2016 09:09 1 888 0

Внимание, грип!

  • грип-
  • епидемия

Хасково и Харманли обявявиха грипна епидемия, Пловдив взема мерки

Внимание, грип! - 1
Снимка: БТА

След Перник и областта, от днес до 4 януари Хасково и Харманли са в грипна епидемия.

Спират се плановите операции. Затварят се детските и женските консултативни кабинети. Пациентите, приети в болницата в Хасково, са предимно деца и хора над 60-годишна възраст. Заради увеличаващия се брой на болните от грип, пловдивската здравна инспекция обяви ограничителни мерки.

Преустановяване на свижданията и плановите операции в лечебните заведения. Преустановяване на плановите консултации за здрави бременни жени и кърмачета. Преустановяване на профилактичните прегледи и имунизации. Стриктно провеждане на филтъра в детските заведения. Да се удължи ваканцията в цялата Пловдивска област, за това писмата са разпратени освен до кмета на Пловдив, и до кметовете в цялата Пловдивска област, до 8-и януари.

Специалистите препоръчват удължаване на ваканцията на учениците в цялата Пловдивска област до осми януари.

Във вторник грипна епидемия беше обявена за Перник и областта. С предепидемични стойности са областите Габрово и Варна. Рязко се е увелиличил и броят на болните от грип и в Благоевград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА