Last news in Fakti

11 Януари, 2017 21:30 1 902 0

Трима умряха от грип в Шумен

  • грип-
  • шумен-
  • починали

Трима души са починали в шуменската болница вследствие усложнения при респираторни вирусни инфекции. След неправилно първично лечение се е стигнало до бронхиолити и пневмонии, обясни директорът на болницата д-р Атанас Атанасов, цитиран от "Дарик". Забоялванията засягат бързо белия дроб и се развива оток, който блокира дишането, каза лекарят и добави, че това става много бързо - в рамките на 48 часа.

При два от случаите пациентите са били възрастни хора с редица други хронични заболявания, но при единият се касае за мъж под 50 години. Той бил с двустранна пневмония. Взети са проби и предстои да се изследват дали в тях има щамове на грип, каза д-р Атанасов. Той заяви, че това не е рядко явление при грипни епидемии и призова хората да търсят медицинска помощ при първи симптоми на грип.

Трябва да се избягва най-вече самолечение с антибиотици и други медикаменти. В момента вътрешно и детско отделения на шуменската болница са препълнени. В областта няма грипна епидемия, тъй като болните се задържат под 230 души на 10 000 жители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА