Last news in Fakti

11 Ноември, 2011 07:18 1 474 0

11 двойки в Ямбол и 122 – в София казват „да“ днес

  • 11.11-
  • сватба-
  • 11.11.2011

122 сватби ще има в София утре на 11.11.2011 година. Това заяви за Факти.бг директорът на Столичния дом за радостни обреди Саша Габровска.

Тя уточни, че толкова сватби се сключват в събота. Българинът предпочита удобството и затова се жени в събота, обобщи Габровска. Според нея младоженците не се влияят от подобни дати.

Миналата година на 10 октомври сватбите са били около 80-90.

В Габрово общо пет двойки са пожелали да се бракосъчетаят на 11.11.2011 год.

Девет двойки ще се бракосъчетаят в Благоевград, а други 11 двойки ще се врекат във вярност в Ямбол. Двойно повече са двойките в Пловдив и едва 21 двойки в Бургас.

От древността се е вярвало, че всяко число има своя символика и ако започнеш ново начинание на определена дата, то бъдещия ти живот ще бъде под знака на тази дата. Повечето двойки искат великото събитие да се случи на някоя важна и значима дата с подчертана символика.

Понеже числото 11 съдържа две единици, нумеролозите смятат, че то носи настойчив, революционен, властен характер. Освен това, 11 = 10 + 1, число с голяма магическа сила, символизиращо баланса и равновесието у човека, а в езотериката е известно и като полярност - висшата точка на началния път, за каквато първите християни считали ритуала за брачно тайнство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА