14 Февруари, 2017 23:30 745 0

Млади червенокръстци от Ардино раздадоха презервативи за Свети Валентин

  • ардино-
  • спин

По повод Деня на влюбените тийнейджъри от клуб „От сърце” на Младежкия Български червен кръст при СУ „Васил Левски” в Ардино изработиха множество „валентинки”, които раздадоха на жителите на града заедно с презервативи.

Младите червенокръстци, отличени със знака на червения кръст, обиколиха центъра на града, посетиха заведения, магазини, а след това общината. Целта на кампанията под надслов „Прегръдката не убива. Дискриминацията – да!” бе да напомнят на хората и по специално на своите връстници, че трябва да се подхожда внимателно и отговорно към любовта и че опасността от заразяване с ХИВ/СПИН и други полово предавани болести винаги съществува, когато се прави секс без предпазни мерки.

Учениците спираха млади и стари, за да дадат по брошура за безопасен секс и по презерватив с пожеланието „Със здраве да се ползва!”.

„С валентинките искаме да накараме повече хора да си казват, че се обичат не веднъж в годината”, споделиха младежите.

За 14 февруари учениците от СУ „Васил Левски” изработиха и табла с картички и валентинки. Инициативата е на Училищният ученически съвет при школото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА