Last news in Fakti

23 Февруари, 2017 11:36 7 075 2

10-те лъжи, на които трябва да спрем да вярваме веднага

10-те лъжи, на които трябва да спрем да вярваме веднага - 1

Откакто се помним, сме чували следните 10 лъжи, в които светът ни кара да вярваме. Всъщност обаче, обществото не определя нашата стойност и това да се откъснем от заблудите е ключът към щастието. Затова отървете се от следните 10 мисли, които са ви били насаждани досега!

1. Длъжни сте да приличате на някой друг

Когато престанете да се сравнявате с други хора – без значение измислени или реално съществуващи и когато престанете да се сравнявате с други версии на самите себе си (съществуващи предимно във въображението ви), едва тогава ще се научите да живеете спокойно.

2. Щастието е да имаш всичко, което искаш

Това, че сте щастливи, все още не означава, че няма какво повече да се желае. Преди всичко означава, че сте благодарни за това, което имате и смирено чакате това, което тепърва ще се случи. Ценете настоящето и вярвайте, че то си струва. То е един от „добрите товари”, които с носталгия ще си спомняте след години.

3. Без половинка значи самотен

Това, че в момента нямате партньор до себе си, не означава че сте самотни. Дори и да сте без половинка, никога няма да се чувствате толкова самотни, колкото ако сте във връзка с разрушени отношения. Ако осъзнвате, че с човека до вас нищо добро не ви чака, по-добре прекратете тези отношения и отделете малко повече време за най-важния човек в живота ви – вас самите. Постарайте се да намерите себе си и да си върнете самоуважението.

4. Животът трябва да върви по определен начин

Никой не може да ни навреди по-силно от нас самите. Но щом можем да нанасяме рана на душата си, можем и да я изцелим – достатъчно е да не се срамуваме от мислите си и да бъдем реалисти. Винаги имаме избор как да отвърнем на обстоятелствата, които ни поднася животът. Променяйте това, което може да бъде променено, променете възгледите си за това, което не може да се промени и продължавайте напред.

5. Животът мечта е даден на малцина богоизбрани

Ако всяка сутрин се събуждате с мисълта „Днес ме очаква страхотен ден“, а вечер заспивате доволни… едва тогава, след много години ще можете да си спомняте миналото с усмивка, без да съжалявате за нищо и да си казвате „Имах чудесен живот.“ Това е достъпно за всеки, който се бори за по-добър живот.

6. Ако някой се чувства зле, веднага ще забележите

На всеки му се случва да го боли, да се страхува, да се чувства зле. Но някои хора са се научили да крият това по-добре от други. Не знаете какво се случва зад затворената врата на човешката душа и затова да обсъждате хората само защото виждате нещо, е пълна загуба на време и сили. Ако пък имате времето да го правите, значи просто свободното ви време е твърде много. По-добре го използвайте за нещо по-полезно и достойно.

7. Животът не е лесен, свиквай!

Понякога, за да постигнеш щастието, трябва да преминеш през истински ад. Понякога, за да срещнеш правилните хора, трябва да се избавиш от тези, които нямат място в живота ти. Понякога, за да разбереш какво е да си силен, трябва да почувстваш слабост. Понякога се налага да почувстваш как душата ти се разпада на части, за да я съхраниш. Понякога трябва да посрещнеш с отворени обятия както доброто, така и лошото. Всичко това ти носи неповторим опит.

8. Мечтите са пълна загуба на време.

Най-великите дарове са тези, които не виждаме с очите си, но чувстваме със сърцето си. Това, което виждаме е съвсем малка част от това, което е възможно. Въображението е умение да погледнеш зад хоризонта, да си представиш това, което е от изключително важност, но засега е скрито от погледа. Някъде, някой ден със сигурност ви очаква нещо невероятно – стига да не се отказвате от мечтите си.

9. Да си силен означава да не чувстваш болка

Силни са тези, които чувстват болка, допускат я в себе си, приемат я, учат се от нея колкото могат, и след това я преодоляват. Същността на силата е в решимостта да спреш и да си поемеш въздух, да поплачеш, да бъдеш ударен и наранен, а след това да се върнеш на ринга и да продължиш да се бориш така, както никога не си го правил преди.

10. Благородната лъжа не е лъжа

Преди да кажеш „Обичам те!“, почувствай любовта. Бъди искрено благодарен, когато благодариш. Извинявай се само когато наистина се разкайваш. Когато думите идват от чувствата, само тогава достигат до сърцата на хората.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    Аз бих започнал статията с някои други, например:
    1. Вашата банка мисли за вас, тя ще ви даде допълнителен доход без втора работа.
    1. Вашия мобилен оператор ви предлага нов и по-изгоден тарифен план.
    1. ...
    има и други но ще спра до тук ;-)